Powerking white cola

The energizer

Våra riktlinjer för vad vi testar och inte går ungefär ut på att vi testar drycker som kallas cola, marknadsförs som cola, och/eller helt uppenbart är cola. Och det är den första punkten som gör att vi tar med Powerking white cola här. Den ser inte ut som cola, den smakar inte cola, och det vette tusan om den kan klassas som cola på något sätt egentligen. Men, det är inte mycket att be för, dags att öppna ett par burkar och se vad den går för. För våra kära läsare och alla andra colakonsumenters skull!

Powerking white cola är en energidryck som bland annat säljs på Willys. Det mest speciella med den är egentligen att den kallas cola, men inte är brun, utan helt klar. Därav namnet white cola. Man kan inte skriva om en klar cola utan att nämna det mest kända exemplet, Crystal Pepsi. Den lanserades 1992 i USA och slutade säljas 1993, så vi har inte kunnat testa den. Den sålde jättedåligt, och visar kanske på hur nära förknippat colasmaken är med den bruna färgen. Produktutvecklarna på Power king har löst problemet genom att skippa båda två!

Powerking white cola försöker inte vara något unikt. Den luktar och smakar väldigt likt Red bull, precis som i princip alla andra energidrycker. Är det verkligen så smart att försöka konkurrera med marknadsledaren genom att göra en produkt som är så lik som möjligt? Det ska vi inte gå in på här, men Powerking white cola bjuder alltså inte på någon direkt överraskning, utom möjligen för avsaknaden av colasmak. Det finns en ytterst svag, lite rund bismak som kanske kanske kan sägas påminna om cola, men det är nog inte så många som tänker på den, eller ens märker den.

Nej, resultatet av vårt test är otvetydigt, Powerking white cola är inte cola över huvud taget. Det är en energidryck som inte verkar vara sämre än någon annan, men sånt tar vi inte hänsyn till här. Står det cola på burken har man automatiskt vissa förväntningar på innehållet, och Powerking white cola lever inte upp till någon dem. Eftersom det inte är en cola, och det är colasorter vi testar, kan det inte bli annat än låga betyg.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Willys
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Helena Wangebo

45 kommentarer

arne

Den är en utav dom godaste energidryckerna iallafall lite väl sur kanske, dock är det ju ingen cola

oerjaN

finns väll på alla hemmakväll? finns i hässleholm.

jag gillar den, iskall så det gör ont att hålla i burken, mycket gott, tyvärr är dom så små.

jni

Gillar denna som fan, inte lika blaskig som vanlig powerking, gillar colasmaken i eftersmaken.

Christoffer

Måste säga att detta är detta för tillfället är min favoritdryck. Svårt att sätta fingret på den, men måste säga emot recensenten här eftersom jag tycker att den smakar otroligt mycket cola, framförallt i eftersmaken! :)

Mattias

Den smakar inte cola utan den vita delen av colanappar, inkl de sura kristallerna de är täckta av. Därmed namnet White Cola.

Nästa gång ni köper en burk, köp en påse sura colanappar som är till hälften bruna och till hälften vita och ät till så ska ni få se!

Vikas

Bästa energidrickan jag någonsin smakat.
Tycker recensenten är för kritisk, väldigt gott.

shahzaib

jag na nam baam vaa mom cam baam vaamm a amm aam, vaahom
pom ma nama aaana bama baa aom kaokm kama a
amma ama aamm vaaamm aamama aaamma anamaa
aanmanamam,aaaamaana

gill

shahzaib

ms aam aammaa ma namaama a amana ka naam amaa baaa
anma anaan amam vaama vaaamam vaamam aamamba banan anna
anna ananan vaabaa aaana anananba ana a abaan aanaaaaa
akaokm amamaaa amamaaa
gill

Anonym

Den smakar inte så mycket red bull som många andra energidrycker gör. Det påminner faktiskt mer om cola än redbull enligt mig

Anonym

Vanlig powerking och red bull är extremt lika. Denna däremot känner jag inte större likheter i. Den smakar cola, även om det inte är så mkt. Lite för sur för min smak men inte alls äcklig.

Mattias

Powerking white cola smakar absolut cola, närmare bestämt cola-godis. Den är inte så speciell på något sätt, varken anmärkningsvärt god eller äcklig.

Aja

Denna var jag helt beroende av som ungdom. Inte för att den är magiskt god, men beroendeframkallande. Riktigt söt och koffeinhaltig. Smakar som såna där godis-colaflaskor. Nu verkar den ha utgått men som tur är finns Powerking Cola&Grapefruit, som är mörkbrun till färgen och smakar nästan exakt likadant. Kan inte känna några citrustoner, bara sötsliskig godiscola med en massa onyttigt socker och koffein, underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *