Premier cola light

Original taste of America

Det är inte varje dag man får chansen att prova en helt ny och okänd cola. Idag, till exempel. Idag är det istället dags att fräscha upp intrycken av Premier cola light. Vår tidigare recension var från slutet av juli 2005, strax efter att Fulcola startat, så vi vågar ändå tro att vi ska kunna se på den med nya ögon idag. Vi känner en svag fläkt av historiens vingslag, som bär med sig avlägsna toner av the Star-spangled banner, när vi plockar fram vår flaska Premier cola light. Inte helt olik en något rundlagd frihetsgudinna tronar flaskan på bordet, ganska ren och avskalad till utseendet och med en aura av budgetdesign svävande runt sig.

När vi häller upp skummar och bubblar det beskedligt men inte på något sätt livlöst eller avslaget. Glaset ger på det hela taget ett väldigt normalt intryck när det står framför oss. Doften är åt det vattniga igloo- eller colanappshållet, med en känsla som är utspädd snarare än direkt billig.

När vi tar en klunk kommer först och främst en känsla av kolsyrat vatten. Den känslan återkommer strax innan drycken når svalget. Däremellan finner vi en mycket återhållen sötma och colakänsla. Det är onekligen positivt att man lyckats så bra med kolsyrenivåerna, känslan i munnen är frisk och livlig. Någon obehaglig eftersmak känner vi inte heller några spår av.

Å andra sidan känner vi inte många spår av andra sorters smak heller. Vetskapen om dryckens färg och benämning gör förmodligen minst lika mycket som de faktiska smakämnena för vår smakupplevelse.

Premier cola light får i alla fall sägas vara lättdrucken. Det känns som att kolsyran rensar bort de klassiska eftersmakerna av sötningsmedel mycket effektivt. Å andra sidan känner vi oss milt uppblåsta i magen redan efter ett glas av större modell. Det är inte utan att vi börjar undra hur kolsyreinnehållet är jämfört med andra color. Man tröttnar inte på smaken, tvärt om tog vår en och en halv liter slut oväntat raskt. Tyvärr börjar det inte smaka mer cola (eller något annat för den delen) när temperaturen går upp, möjligen lite sötare. Men bara lite. Det låga smakbetyget står i detta fall för avsaknad av smak, inte för att Premier cola light faktiskt smakar illa.

Fridsamt rapande kan vi sammanfatta Premier cola light som ett hårt kolsyrat och milt smaksatt mineralvatten som inte gärna kan lämna någon berörd. Av orden i sin slogan är “of” det vi känner att Premier cola light bäst lever upp till.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Willys Mölndalsvägen, Göteborg
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

29 kommentarer

samurra

Nina du har väl sett att ÖB ofta (var 2-3 vecka typ) rear på Pepsi max? nu senast 25 spänn för 4×1.5 liter

Annars föredrar jag faktiskt lidl:s jetway light framför premier light

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *