Premier cola light

Original taste of America

Det är inte varje dag man får chansen att prova en helt ny och okänd cola. Idag, till exempel. Idag är det istället dags att fräscha upp intrycken av Premier cola light. Vår tidigare recension var från slutet av juli 2005, strax efter att Fulcola startat, så vi vågar ändå tro att vi ska kunna se på den med nya ögon idag. Vi känner en svag fläkt av historiens vingslag, som bär med sig avlägsna toner av the Star-spangled banner, när vi plockar fram vår flaska Premier cola light. Inte helt olik en något rundlagd frihetsgudinna tronar flaskan på bordet, ganska ren och avskalad till utseendet och med en aura av budgetdesign svävande runt sig.

När vi häller upp skummar och bubblar det beskedligt men inte på något sätt livlöst eller avslaget. Glaset ger på det hela taget ett väldigt normalt intryck när det står framför oss. Doften är åt det vattniga igloo- eller colanappshållet, med en känsla som är utspädd snarare än direkt billig.

När vi tar en klunk kommer först och främst en känsla av kolsyrat vatten. Den känslan återkommer strax innan drycken når svalget. Däremellan finner vi en mycket återhållen sötma och colakänsla. Det är onekligen positivt att man lyckats så bra med kolsyrenivåerna, känslan i munnen är frisk och livlig. Någon obehaglig eftersmak känner vi inte heller några spår av.

Å andra sidan känner vi inte många spår av andra sorters smak heller. Vetskapen om dryckens färg och benämning gör förmodligen minst lika mycket som de faktiska smakämnena för vår smakupplevelse.

Premier cola light får i alla fall sägas vara lättdrucken. Det känns som att kolsyran rensar bort de klassiska eftersmakerna av sötningsmedel mycket effektivt. Å andra sidan känner vi oss milt uppblåsta i magen redan efter ett glas av större modell. Det är inte utan att vi börjar undra hur kolsyreinnehållet är jämfört med andra color. Man tröttnar inte på smaken, tvärt om tog vår en och en halv liter slut oväntat raskt. Tyvärr börjar det inte smaka mer cola (eller något annat för den delen) när temperaturen går upp, möjligen lite sötare. Men bara lite. Det låga smakbetyget står i detta fall för avsaknad av smak, inte för att Premier cola light faktiskt smakar illa.

Fridsamt rapande kan vi sammanfatta Premier cola light som ett hårt kolsyrat och milt smaksatt mineralvatten som inte gärna kan lämna någon berörd. Av orden i sin slogan är “of” det vi känner att Premier cola light bäst lever upp till.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Willys Mölndalsvägen, Göteborg
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

29 kommentarer

Ludde

Köpte en Premier cola light 1,5l och drack hela, efteråt kom en spyattack. Visst kan man få ont i magen efter 1,5 liter men det var första gången jag spydde efter jag druckit så mycket av nån cola. Sötningsmedlet är förövrigt jävligt äckligt det känns som att halva flaskan är sötningsmedel. Är iaf inte lika äcklig som Eldorado cola apelsin.

William

Måste vara den vidrigaste fulcolan jag smakat, med en oväntad eftersmak utav lakrits. Nej usch köp inte den här.

Calle

Köp inte Premier cola light! Om du någon gång har blandat vodka-cola, ja.. detta smakar samma men utan alkohol.

J.K

asså det finns ingen äckligare cola i denna värld. smakar som blekmedel och har samma konsistens som bebiskiss. KÖP INTE DEN COLAN!!! Oavsett hur billig den är KÖP DEN INTEE!!!!

Anonym

Den smakade inte alls som cola, utan 1 ton aspartam utblandat i Loka!

Anonym

Bör tilläggas att den inte är ett dugg amerikansk, den finns inte i USA alls utan tillverkas i Danmark ;)

Berony

Den som recenserat denna borde byta smaklökar!! den e ju klart den cola som är mest lik Coka Cola light!! göööörgoooo!!

Johanna

Heeeeeelt okej :D men den smakar ketchup i eftersmaken? :OO sjukt ;D I början smakar den som donken colan, sen går det över till sötningsmedel, sen ketchup! =) Den borde kosta mindre ;D

Anonym

fy fan! Vad knull äckligt drickan är! den sämta colan jag dryckit!

Egert

Smakar just inget, men rätt god ändå (hur nu det där går ihop), eller så var ja väldigt törstig när jag drack den, som gjorde att den smakade så bra

Peter Ericsson

“Fridsamt rapande”? Haha, väldigt lustig formulering :-D. Recensionen är i övrigt bra tycker jag – även om jag tycker att Premier cola light förtjänar ett högre betyg så motiverar ändå Fulcola sitt betyg på ett bra sätt! En god vän till mig har beskrivit Premier cola som “restaurangcola” och då syftat på den typen av omärkta cola som servitrisen bär ut i ett glas med isbitar till bordet (med andra ord cola som framställs med hjälp av syrup – koncentrat som blandas med vatten och kolsyra i baren). Att Fulcola är inne på att Premier cola light är ett “milt smaksamt mineralvatten” kanske inte är en så dum beskrivning, trots allt.

Anonym

det hade varit kul att läsa den första resencionen också, se vad ni tyckte då, och _skrev_ då :)

Nina Dahl

Jag tycker att Premier cola light är den bästa på marknaden. Billig som tusan – ofta extrapris, och en
frisk smak. Kan inte tröttna. Dricker Pepsi max och Cola Zero när jag är ute på stan och kan inte tycka att de är så mycket godare – framförallt inte i förhållande till pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *