Premier cola

Original taste of America

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut. Utanför skiner solen och temperaturen har passerat 20 grader med god marginal.

Inomhus behåller ännu ledigheten sitt grepp. Ljuset är släckt, luftkonditioneringen susar och blickarna är fästa på flimrande bildskärmar. Bredvid vår skärm, inom mycket bekvämt och noga avpassat räckhåll, finns den obligatoriska stora flaskan fulcola. Premier cola. Mycket väl kyld, billig och nära till hands.

En billig cola som inte utger sig för att vara något annat. En cola som ingen tror kan mäta sig med originalet. Men ändå en förpackning som på något sätt har en egen identitet – även om den ser billig ut, och inte försöker vara något annat, utlovar den något som är dess eget.

Vi testar Premier cola tillsammans med det inte helt okända spelet Portal. Vi kan snabbt konstatera att Premier cola är lika förstapersonskompatibel som vi mindes den. Oavsett om man föredrar mus- eller tangentbordshanden kommer rörelserna helt naturligt. Spela, dö/pausa/invänta laddning och ta en klunk, spela och så vidare. Det mest naturliga av mönster. Kolsyrenivån är behaglig, coladoften är lätt och drar åt colanappar. Smaken är även den lättsam och tillmötesgående, kanske med en ton av mjöliga äpplen eller päron. Vårt första glas skummar och bubblar fint, något som med tiden avtar. Men Premier cola förlorar inte sitt inbjudande utseende för det, och smaken behåller sin fina balans även när temperaturen smyger iväg uppåt.

Vi kan inte heller undgå att märka hur naturligt Premier cola går ihop med diverse snacks, godis och andra tilltugg. Glas efter glas rullar ner medan vi spelar, behagligt och utan större åthävor. Efter en avslutad första genomspelning på en fyra timmar är vi alltigenom nöjda och belåtna och vår colaflaska är tydligt slut.

Premier cola är en riktigt bra fulcola, en kandidat till titeln fulcolornas Big mac (fast mer prisvärd). En rak och ärlig billighetscola som är lättdrucken och oväntat god i sitt sammanhang.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Willys Mölndalsvägen, Göteborg
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

100 kommentarer

CJE

Jag tycker att Premier cola är en jävligt bra ersättare till originalet om nöden kräver eller om Premier säljs på kampanj, typ 3 för 18 (dvs 6 kr styck) – på Willys. Men när den säljs till normalpris, typ 7,90 + pant, så känns det värt dom extra kronorna för att köpa orginalet när det är typ 2 för 25 (12,50 styck) eller max 13,50-14,00 kr flaskan. När det gäller själva flaskorna så känns orginalet mer robust och starkt, medan Premier är så mjuk vilket man alltid märker när man druckit mer än halva innehållet :P

CJE

Just det, måste kommentera “halsen” på flaskan. Den där “Saturnus-ringen” som blir som “handtag” på orginal-cola-flaskan är ju rätt lagom, men på Premier så är “Saturnus-ringen” för liten så det är inte alls lika tryggt när man bär den mellan pek- och långfingret, ja ni vet vad jag menar… :P Kan inte Premier få en bättre sån där handtags-“ring”??

Coke

Dricker en sån nu – därför jag hamnade här. Riktigt god är den inte, men det är fulcola och den såldes ur kyl. Lite besk smak.

Åke Glappkäfft

Premier cola är ÄCKLIGARE än en uteliggares piss mixat med DR Pepper och ELEFANTSKIT DEN BORDE FÖR FAN INTE ENS FÅ KALLAS FÖR “COLA”

sam

Så du Åke glappkäft har druckit piss och skit… skrämmande!
Synd att du har sånna vanor…

Hampus jansson

Denna har bytt design och heter något i stil med “classic american cola” nu…

Conny

hel ok cola men den har blivigt sämre i år!, nytt recept?

Conny

hel ok cola men den har blivigt sämre i år!, nytt recept?

kent

American Premier cola är en av mina 2 favorit color. Den delar första plats med läckö-cola.

2 Pepsi

kent

American Premier cola är en av mina 2 favorit color. Den delar första plats med läckö-cola.

2 Pepsi

Thomas

Den heter numera “Premier Amerian Classics Cola” och smakar riktigt dåligt. Smakar LIGHT fast den inte är det…? Tur man bara köpte en för att testa.

Finns på Willys m.fl. eftersom Axfood samarbetar med tyska EMD och den tillverkas numera i Sverige (därför den blivit äckligare?). Men vem gör skiten?

Jempa

Jag tycker faktiskt att Premier cola smakar bättre än Coca Cola, och ja, faktiskt lite bättre än Pepsi också. Jag vet inte om det betyder att jag har en dålig stamtavla, det jag kan säga är att det är en extremt slitstark cola; den införlivar allt vad man kan förvänta sig av en cola, men samtidigt är smaken tillräckligt generisk för att man aldrig ska tröttna på den, och det kanske är precis där som styrkan ligger. Fantastisk!

Kalle

Köpte ett gäng Premier cola på Willys häromdagen och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Inte så sötsliskig, men ändå tydlig colasmak. Och 3.90 burken…(eller något sådant). Spöar lätt Coke som jag tycker blivit fadd och intetsägande på sista tiden. Särskilt Life…

Carro

Premiercola är god. Smakar inte så sött och den duger bra!

Fiah

bästa budjetcolan ever billig men erikigt bra och rund i smaken lite socker och mindre cola fast en nackdel att den känns lite tunn men det gör inte så himla mycket

Philip

Den här var det blaskigaste jag nånsin druckit! Smaken påminner om smält Calippo-glass som man spätt ut med riktigt mycket vatten. Smaken försvann snabbare än bubblorna och lämnade endast kvar en lätt eftersmak av… socker?

Pher Petersson

Denna colan innehåller Inge sötningsmedel den smakar bättre än vanlig cola o Pepsi som dom blandar i massa sötningsmedel (kemikalier)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *