Sprecher puma kola

Old fashioned flavour, remarkably good taste!

Fincola

Ibland stöter vi på colasorter som är något utöver det vanliga, riktig fincola. Av förpackningen att döma hör Puma kola definitivt till den kategorin, men det är naturligtvis innehållet som är viktigast. Flaskan liknar en engelsk ölflaska, den är gjord av rejält brunt glas med tillverkarens logga ingjuten på framsidan. Dessutom har den skruvkapsyl, och det är vi ju barnsligt förtjusta i.

Etiketten håller samma höga klass som flaskan. Den är handritad och föreställer en svart puma som ligger och vilar omgiven av träd och buskar. På buskarna finns olika bär eller nötter som skulle kunna föreställa saker som colan är tillverkad av. Ovanför det hela står Puma kola skrivet med bambuliknande bokstäver.

Om man säljer cola i en så här påkostad förpackning måste man verkligen tro på sin produkt. Alla som köper colan första gången kommer att ha väldigt höga förväntningar på innehållet, och om det visar sig vara vanlig fulcola kommer de att bli mycket besvikna. En förpackning utöver det vanliga kräver alltså en extremt bra cola.

Fyllda av förväntan skruvar vi av kapsylen och häller upp ett glas Puma kola. Den skummar lite försiktigt, och skummet dröjer sig kvar ganska länge. Den har en ganska tung coladoft som drar lite åt honungshållet.

Så tar vi den första klunken. Den tar en liten stund innan man har känt alla smakerna. En tung colasmak med tydliga inslag av honung dominerar, men det finns en del andra småsmaker runt omkring.
Innehållsförteckningen bekräftar att Puma kola innehåller honung, och dessutom kanel, kolanötsextrakt och äkta vanilj. Vaniljen bidrar säkert till den ganska tunga smaken, som både är den här colasortens största fördel och nackdel.

Den är förföriskt god, men man kan inte dricka några större mängder. Å andra sidan är det inget att sträva efter heller. Flaskan innehåller bortåt en halvliter, och mer än så vill man inte ha. Det Puma kola är inte någon måltidsdryck, det är en sak som är säker. Den ska drickas på egen hand.

Vi kommer garanterat att försöka få tag på mer Puma kola, det är en riktig höjdare, en sann fincola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 47cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Sandra Schneiderman

17 kommentarer

Kimmy

Hmm efter som ni på fulcola säger att den är en fincola så vill jag gärna veta var jag kan få tag i den nära Helsingborg.

Skulle bli väldigt glad om jag kunnde få ett svar.

Mvh Kimmy Lindell

Martin Gunnarsson

Den bistra sanningen är nog att det kan du inte, vi fick den direkt från USA.

Magnus

Den borde väll finnas hos någon grossist/återförsäljare man kan köpa av på internet?

Anonym

Alltså den här typen av mera gammaldags traditionell, tjock, rik cola ordentligt nedkyld, som kall lite upplättad frisk colasirap, som en stout fast cola – det är något som jag ser fram emot att få smaka en dag. Oerhört lockande, och när det precis kommit på kartan för en att det ens existerar.

Linus

Det ligger en amerikansk butik i Malmö vid designtorget. De kanske har lite udda cola-läsk..

Benedict

Tyvärr så är det inte troligt att man kan få tag iPuma ytanför USA: Bryggeriets hemsida säger att de endas skeppar (privata) leveranser till de 48 sammanhängande staterna. Puma på andra sidan Atlanten? Knappast. Synd, eftersom den är en av en handfull kolor som fortfarande använder kolanötter för att få fram kolasmaken.

Martin Gunnarsson

Puma kola är en fantastiskt god cola, så det skulle vara väldigt trevligt att kunna få tag på den. Är det just kolanötscola man är ute efter är det å andra sidan ganska enkelt att svänga förbi valfri Netto-butik och köpa en Harboe classic original cola. De säljs även utanför Netto, men heter då bara Harboe cola. Även lightvarianterna Harboe classic cola light och Harboe cola light innehåller kolanöt.

Martin Gunnarsson

Gray’s, som butiken i Malmö heter (finns även i Stockholm) har tyvärr inte Puma kola.

Aleksandar

Beskrivningen är klockren. Det är verkligen såhär den smakar och upplevs. Jag studerar för nuvarande i USA och har beställt 12 stycken underbara Puma kola flaskor. Druckit en själv, en till flickvännen och en till kompisen. 9 stycken kvar och jag kanske sparar en att ta med till Sverige och posta till er.

Stefan

inköpspris på sodapopstop.com $2.15…efter frakt/tullen så landade priset på 125kr =) (1500 för 12)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *