River cola

River cola tillverkas av Bryggeriet Vestfyen, som även tillverkar Jolly cola i alla dess former. Det finns en colasort med samma namn i Holland, men de verkar inte ha något med varandra att göra.

Den här colan är nästan jobbigt söt, den till och med luktar sliskigt, och suget efter att borsta tänderna kommer redan efter några klunkar. Efter ett glas är man mer än nöjd. Vi har stött på riktigt sliskiga colasorter förut, och man börjar fundera lite vad poängen är. Att dricka dem för att släcka törsten är bara dumt, man blir snarare mer törstig av att dricka dem. De godaste colorna är de som lyckas balansera sötman med en friskhet, eller där man har hittat en lämplig nivå på kolsyran. Inte heller på den punkten lyckas River cola något vidare, den ger ett ganska tamt och tråkigt intryck.

River cola har en etikett vars design verkligen är allt utom nyskapande. Bakgrunden består till hälften av rött med droppar på och ett foto av cola med isbitar i, och mellan de två delarna går ett lite snett streck, som ett avrivet papper. Ovanpå alltihop står ordet “cola” med en lagom snirklig stil. Designen är så klyschig att man tycker sig ha sett den hundratals gånger förut, vi hade definitivt gjort en snyggare etikett. Samtidigt tror jag inte att River cola vill sticka ut. Den vill vara en så vanlig cola som möjligt, ett budgetalternativ helt enkelt. Hade den inte varit så förbenat söt hade det nog varit ett bra sådant också.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Helena Wangebo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *