Jolly cola

Jolly cola har tillverkats sedan femtiotalet, och är Danmarks äldsta colasort. Den hade sin storhetstid på åttiotalet, då den hade över 50% av marknaden. Sedan gick något galet, och Jolly cola försvann nästan helt. 2003 gjorde man så ett ryck för att få fart på försäljningen igen, och nu har den negativa trenden vänt, åtminstone om man får tro tillverkarens websida.

Jolly cola har en väldigt speciell colasmak. Den påminner ganska mycket om godis med colasmak. Den är ändå ganska mild och känns lättdrucken. Inte alls för sliskig, åtminstone inte till en början. Eftersmaken har dock en lite väl tung sötma. Det känns ganska tydligt att det här inte är ett försök att efterlikna Coca-cola eller någon annan av de stora märkena. Jolly cola har sin egen smak, troligen eftersom den har tillverkats under en väldigt lång tid, ungefär som Cuba cola här i Sverige.

Colan har ett härligt skum och är ganska rikligt kolsyrad, något som får den att kännas ganska fräsch. Den ser verkligen inbjudande ut när man häller upp den.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Danøst, Odense, Danmark
Pris:
18,00 kr
Pris/liter:
36,00 kr

17 kommentarer

mojjafa

alltså ni har gö kopierat allting på sidan så jag kommer att anmäla er, erra jävla svin ! ! !

Josef

Köper hem litervis så ofta jag hinner till Danmark. Måste komma till Sverige snart!

Bernt Bexelius

God men den var varm så jag fick ha is i så den blev lite blaskig.

Johan Afstelius

På denna sida kan man hitta Jolly cola etiketter:bryg.2th.dk/jollycola/links. En rolig etikett som inte finns med i samlingen lyder: “Håll Danmark rent, följ en svensk till båten.”, fast på danska förståss.

Stephan

Jolly är riktigt gott – om den är kall. Ljummen Jolly är bedrövlig, klart sämre än dom flesta andra colasorter.

Andreas

Älskar Jolly cola är dansk så det liger nog i blodet hehe undrar om någon vet om man kan beställa hem kolly cola till sverige på någe sätt var vänlig skriv det här

MVH Andreas

Niklas

Vet att när pölsemannen var ny här i Götet så hade de både Jolly cola och citronvand och lite andra danska drycker. Men nu är det bara samma trista utbud som vilket gatukök som helst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *