Spar american cola

Real american style, real american taste

Spar är som bekant en stor kedja av matbutiker, den grundades i Nederländerna 1932, och har idag över 17500 butiker. Spar american cola är deras egen cola. Spar american cola skulle lätt kunna passera under vår nyfikenhetsradar som ännu en billig butiksbrandad cola om det inte var för vissa detaljer. Namnet i sig, Spar american cola, säger inte så mycket, men de verkar göra en stor grej av sin amerikanskhet. Dels finns ett litet emblem på burken, man får känslan av att det är gjort för att likna något officiellt sigill eller så. Det har en stiliserad bild av Chrysler building i New York och några andra skyskrapor, och har texten “Authentic american taste” i en cirkel runt sig. Det ser som sagt ganska officiellt ut, men det är det säkerligen inte. Colans slogan, “Real american style, real american taste” brer på det hela ytterligare, och man börjar undra om de faktiskt har försökt göra något speciellt. En titt på burkens baksida avslöjar att koncentratet till colan mycket riktigt tillverkas i USA, så real american taste är i alla fall ingen lögn.

Utöver de här löftena om en extremt amerikansk cola är det inget med burken som väcker något större intresse, den känns ganska tråkig.

Vi häller upp ett glas för att stilla vår nyfikenhet om innehållet. Skummet är fint men försvinner lite för fort. Colan fortsätter dock att vara lite småsprallig även efteråt, så det är ingen katastrof. Smaken är ganska oväntad, men riktigt god. Om man är colanörd och dricker Coca-cola kommer man att tänka på att smaken består av en rund, söt del och en lite friskare del. De två delarna påminner rätt mycket om färgerna röd (den söta) och grön (den friska), om man nu kan jämföra färg och smak. Spar american cola smakar ungefär likadant fast med en mycket tydligare grön del. Det söta finns där i botten, men colan känns fräsch och sprattlig. Den friska smaken och den lagoma mängden kolsyra att Spar american cola känns väldigt o-sliskig, sötman håller sig i bakgrunden och erbjuder en ljuvlig eftersmak. Smaken är lik Coca-cola men ändå sin egen på något sätt. Med det sagt är det väl inte otänkbart att man har försökt efterlikna Coca-cola så mycket som möjligt, men det är nog inte det lättaste. Man har i alla fall fått fram en riktigt god cola som verkligen smakar som cola ska.

För att vara en billig butikscola är det här en höjdare, den spelar utan tvekan i samma liga som de riktigt stora märkena. Om det finns en sockerfri variant skulle det vara mycket spännande att testa den, förutsättningarna känns lovande.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Barcelona, Spanien
Pris:
-
Pris/liter:
-

2 kommentarer

IISAKK

Kommer hem från Spanien med en lightvariant och en till colasort :)

Salengo

Det låter gott! Spar american cola skulle gärna vilja testa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *