Sport-cola

Sport-cola säljs i vanliga brungröna glasflaskor, eller “fåes kun på 33 cl ølflaske” som tillverkaren Hancock bryggerierne säger. Med en etikett som direkt för tankarna till dansk pilsner är det lätt att missta den här colan för en öl, och faktum är att Hancock bryggerierne gör flera sorters öl med snarlika etiketter. Det känns väldigt fräscht med ett eget tema istället för en tråkig etikett bestående av röd bakgrund med droppar på, ett foto av cola med is i och ordet cola i vit snirklig text. Kul!

Sport-cola innehåller colanötextrakt, och det kunde vi nästan gissa oss till bara genom att känna den söta, nästan lite tunga lukten. Vi förväntar oss en ganska sliskig historia. När vi häller upp det första glaset blir vi lite tveksamma, den är nämligen riktigt ljus, men vi gissar ändå på en söt cola.

Den här colan visar sig mycket riktigt vara en smula sliskig. Den har lite trevliga undertoner av apelsin, ett mellanregister med starka nyanser av russin och lite, lite för lite friskhet ovanpå alltihop. Den söta lukten bidrar nog med ganska stor den av sliskigheten, men den här colan skulle sin ljusa färg till trots behöva vara lite blaskigare. Den presenteras som en riktig törstsläckare av tillverkaren, det håller vi inte alls med om. Efter att man har druckit Sport-cola har man en väldigt söt eftersmak i munnen och man känner sig sugen på ett glas mineralvatten.

Men det är ingen katastrof vi pratar om här, bara en liten miss i marknadsföringen. Sport-cola är visserligen söt, men den smakar ganska naturligt och gott. Man kan absolut dricka en flaska för att den är god, men är man törstig bör man vända sig någon annanstans.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

2 kommentarer

Kimmy

Hmm ja den är väll bara till och åka över med sundsbussarna till helsingör och leta upp colan och köpa den och sen testa om det stämmer som ni skrev ;-)

Jannik Hansen

Hej

Dette er ikke “bare” en cola! Det er en Sport-cola, dvs. et mix mellem sportsvand (grøn läsk) og cola.

Lidt i stil med Mezzo mix og Schwip-Schwap som man kender fra Tyskland (mix af appelsin läsk og cola).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *