Mezzo mix

Cola küsst orange

Tyskar är ett märkligt folkslag på många sätt. Ett exempel är att de gillar att blanda olika drycker. Coca-cola och Fanta, Fanta och Sprite etc. Det har naturligtvis gjort att det finns ett visst utbud av färdigblandade drycker i butikerna där. Mezzo mix borde vara en av de godare, med tanke på att det är Coca-cola som gör den. De brukar inte sälja vad som helst.

Mezzo mix är Coca-cola smaksatt med 1,5% apelsinjuice. Den ser ganska suspekt ut, väldigt ljus och mystisk för att vara cola, inte direkt inbjudande. Det är naturligtvis precis såhär tillverkaren vill att drycken ska se ut. Som en blandning mellan Coca-cola och Fanta, eller något. Personligen är jag skeptisk, men det gäller att testa alla colasorter med ett öppet sinne.

Mezzo mix har en ganska kraftig apelsinsmak, den smakar nästan mer apelsin än cola, även om det är svårt att avgöra, eftersom de två smakerna flyter ihop. Den är ganska söt, men inte alls så söt som vissa andra tyska colasorter vi har testat, Afri-cola och Key cola till exempel. Apelsinsmaken tar bort den värsta sliskigheten, vilket naturligtvis är positivt.

Även om jag inte är någon anhängare av apelsincola måste jag säga att det här är en ganska lyckad produkt. Tyskarna har dock inte vunnit över mig helt, det krävs mer för att jag ska ta på mig mina lederhosen och spela tuba på stadens gator. Nu nöjer jag mig nog med att äta bratwurst och surkål till lunch.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Lisa Persson

6 kommentarer

räkcola

Jag har smakat den läsken någon den fanns att köpa i Sverige. den smakade gott faktiskt.

Åsa

Kom nyss hem från besök i Tyskland och passade självklart på att dra i mig ett par Mezzo mix. :) Lite besviken dock då jag tycker att apelsinsmaken är för stark. Jag föredrar mer cola och inbillar mig att det var så Fanta Black Orange smakade när det begav sig. :) Fast eg har jag ingen aning för det var alldeles för längesedan den fanns…

Thanos

Som kuriosa kan jag nämna att tyskarna även gillar att blanda öl och cola, flera bryggerier har sådana blandningar. Passade på att testa en sån när jag var där i maj och jag kan inte säga att det var gott. Beskan från ölet kolliderar på ett ganska bizarrt sätt med sötman. Så den varianten får de gärna behålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *