Virgin cola

It's just a great new taste

Virgin är ett stort och lite spretigt företag, som sysslar med allt från musik till flygtrafik. Däribland även cola. Virgin cola dök upp på den svenska marknaden i slutet på nittiotalet, då i de kurviga flaskorna som hämtade sin form från Pamela Andersons kropp. Det får man tycka vad man vill om, men Virgin cola var ett trevligt tillskott på våra colahyllor. Efter några ganska starka första år verkade vindarna vända för Vigin cola, och nu för tiden finns den inte alls i Sverige så vitt vi vet. Även utomlands gick colan ruskigt bra i början, för att numera vara förpassad till billighetsbutiker och liknande.
Man märker tydligt att Virgin cola inte är något försök att kopiera Coca-cola. Det tycker vi är positivt, mångfald berikar. Först kommer en frisk och läskande smak, och efter den en förföriskt god, men lite för söt colasmak. Virgin cola är lagom aggresivt kolsyrad, vilket gör att den känns ganska frisk trots allt.
Trots att colan är riktigt god får man nog av sötman efter ett par glas, vilket gör att det här inte blir någon riktig toppcola. Det är dock kul med kvalitetscola som håller en lite egen stil, och det är tråkigt att den inte finns att få tag på här i Sverige längre. I alla fall inte i någon större utsträckning.
Virgin cola ser ut som cola ska, men förpackningen påminner mer om en skränig reklampelare än en läskflaska.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

12 kommentarer

bananiel

De flaskorna som fanns i Sverige för några år sedan var faktist rätt fina, jämfört med denna… när jag var i new castle för något år sen så köpte jag en 3 l (!) Vigin cola light, och det var okej efter den första men blev rätt äcklig efter ett dygn :P

Ran

Virgin cola är god i början, men när den varit öppen ett tag blir den riktigt söt och äcklig. Då det förut (då den över huvud taget fanns i större delarna av sverige) nästan bara gick att få tag på den som 1,5L så skadar detta betyget något.

Jeppa

Där jag bor kunde man få tag i dem i halvliters flaskor överallt!
De gjorde även andra sorters läsk har jag för mig i lila flaskor och sånt “/.

Hannes Kinnunen

Virgin Colan är en utsökt Läsk den blir inte äcklig efter ett dygn tycker jag men ni får väll tycka som ni vill
visste ni att det finns Virgin cola i 15cl som dom säljer på sina flygplan !

Robby

Provade denna colan för ungefär 6 år sedan. Har för mig att jag tyckte att den var jättegod. Har inte hittat den sen dess, någon som vet var den kan finnas?

Teodor

Denna colan e jävligt go (som jag minns det) synd bara att den inte går att få tag i i sverige längre ;(

NIGGUH!

fanns ju i många olika smaker med kurviga flaskor överallt för några år sen. Var goda undrar varför dom försvann?

H-G

Någon som vet varför Spendrups slutade tillverka Virgin cola? Sålde den för dåligt?

Simonvs

Åh! jag kan inte varit mer än 5-6 när dom där fanns! Jag har för mej att jag tyckte att dom var grymt goda! Undra vad som hände?!

jimi

Virgin cola, hmm. kommer ihåg att virgin gjorde massa olika drycker. Det va flera år sen jag drack den, har dom konkat eller? för dom fanns i sverige typ ett år bara sen försvann dom. Jag kommer ihåg att jag gilla den här mer en vanlig cola när jag va liten iallafall. och flaskorna va typ svarta.

Robin

@jimi Ja, virgin är ett ganska litet företag, så antagligen har dom konkat… Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *