Zamzam cola

Zamzam cola tillverkas i Iran av Zamzam group, landets största läskproducent. Eftersom det finns ganska mycket människor i mellanöstern som inte är så förtjusta i USA eller produkter därifrån produceras det flera högkvalitativa colasorter lokalt. Zamzam cola är en av dessa, precis som Ugarit cola och Mecca-cola.

Zamzam cola skummar inte riktigt så mycket som man hade kunnat önska när man häller upp den, men det gör inte så mycket, för den är perfekt kolsyrad. När den väl är upphälld i glaset ser den väldigt inbjudande ut, och det är svårt att motstå att ta en klunk. Den ser helt enkelt ut precis som cola ska.

Det finns inte mycket att klaga på när det gäller smaken heller. Man märker tydligt att tillverkaren har låtit sig inspirerats av Coca-cola, men det är ändå ingen direkt kopia. Den liknar Coca-cola, men är ändå sin egen. Just när man dricker Zamzam cola känns den ganska frisk och trevlig, med en fantastisk colasmak. Tyvärr blir eftersmaken ganska snabbt sliskig och lite jobbig. Efter ett par glas börjar man få nog. Den största faran med såna här colasorter är att man lätt fastar i en ond slisk-spiral. Man dricker lite cola och tycker den är god, men känner efter ett tag att man börjar ha fått nog av slisk i munnen. Då blir man dumt nog sugen på att dricka lite mer cola, eftersom den ju känns frisk och osliskig just när man dricker den, och så blir man ännu sliskigare i munnen, och så går det utför därifrån. Inte kul.

Det är ändå ingen större uppoffring att dricka Zamzam cola istället för Coca-cola av politiska skäl. Man missar inte så mycket, Zamzam cola är ett i princip fullvärdigt alternativ till Coca-cola. Den ser väldigt god ut och smakar trevligt sånär som på en lite för sliskig eftersmak. Det enda vi egentligen inte gillar med den här colasorten är lukten. Den luktar lite unket och märkligt, men som tur är är lukten ganska svag.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

20 kommentarer

Sebastian

ganska god men det är något med eftersmaken som inte stämmer.. kanske för att den är lik Coca Cola i smaken.

Martin

Denna är riktigt god. Smaken påminner lite om jolt med en mer fruktig sida. En affär här i Örebro säljer 3 st för 10 kr, väldans billigt

Ingen aning om standard utbud, Smokin''

Håller med Martin. Affären heter Papaya Livs.

Kristoffer

Billigast måste vara här i helsinborg.
Zamzam livs vid GA torget.
4 st 33cl burkar för 10 kr och då ingår panten:)
alltså 2:50 ink pant/st

Smokin'

här i örebro är det också inklusive pant fast 3 för10kr

miffo

Första intrycket är riktigt bra, men eftersmaken vill man helst avstå.

fff

jag håller med om en sak och det är att du faktist är ett miffo om du tycker så

Mattias

så bra att dom tar pant för den… den är ju märkt med svensk streckkod och pantetiketten men är ej listad hos returpack och då får man ej pant för den i svenska maskiner.

Martin Gunnarsson

Hm, är det ett simpelt försök att kringgå reglerna tror du?

Martin Gunnarsson

Alltså, att göra så att allt ser OK ut på förpackningen, men skita i att betala avgiften till Returpack?

Mattias

Ja, ungefär så ja. Inte så poppis hos returpack eller rättare sag med dom nya reglerna… OLAGLIGT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *