På joltfronten något nytt

Efter en lång tids Jolttorka blev det en glad överraskning att åter se hyllan i den lokala ICA-butiken välfylld med både flaskor och burkar. En snabb inspektion ökade intresset ytterligare – flaskorna hade nämligen gått och bytt etikett. Nu är det helsvart bakgrund som gäller, och det ser onekligen ganska rent och snyggt ut.

Lusläsning av etiketten visade på ännu fler förändringar. Nu nämns inte längre Åbro som importör, utan flaskorna är tappade i Belgien och distribueras av i Köln residerande Jolt Europe. Klart intressant! Kan det vara en växling av svensk distributör som legat bakom den långa frånvaron på ICA? Kommer i så fall en ny europeisk joltorganisation att innebära större satsningar och utbredning? Kommer man snart att kunna knalla ner till butiken tvärs över gatan och handla Jolt som vore den vilken svenssonläsk som helst?

Eller är det bara något tillfälligt? Åbros webbplats ser ut precis som vanligt på joltfronten, kanske har de bara slängt på en ny och mer internationell etikett? Saken kan komma att kräva djupare utredningar.

Om colan smakar annorlunda än vanligt ska för övrigt undersökas under morgondagen. Vi ser inget behov att förändra Jolt, men skulle minsta antydan till skillnader anas kommer vi naturligtvis att försöka ordna ett jämförande test.

(Vi inser plötsligt att vi glömde att undersöka om texten på burkarna ändrats. Designen var i alla fall den gamla vanliga.)

1 kommentar

Idon

Ett tips Jolt finns att köpa på Coop Forum Torp Uddevalla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *