Freeway cola

Tiderna förändras. Till vår egen stora förvåning är det snart fyra år sedan vi testade Freeway cola första gången. Freeway cola tycks vara en favorit hos många prismedvetna coladrickare, och många har med rätta hävdat att colan förtjänar en ny chans och en mer utförlig recension. Sagt och gjort, efter ett något oväntat Lidl-besök kan vi äntligen slå oss ner med nyfikna smaklökar och solsken i blick.

Till att börja med har inte mycket hänt på förpackningsfronten. Ett närmast uppgivet “jaha” är det enda vi får fram och för att inte dras ner i misströstan går vi raskt vidare, öppnar flaskan och häller upp ett glas.

Skummet som uppstår är trevligt men snabbt försvinnande. När glaset är färdigupphällt finns bara ett glatt bubblande kvar. Vår första nyfikna sniffning på drycken ger … väldigt lite. Möjligtvis en mild aning av ingefära, men mer än något annat börjar vi undra om det är något fel på våra näsor. Har man mat eller något annat doftproducerande i närheten kunde Freeway cola lika gärna vara helt doftlös.

Den första klunken går lite i samma stil. Det smakar cola, och det finns toner av citron, men det känns lite … tomt och platt på något sätt. Man börjar undra om det inte skulle vara mer.

Att Freeway cola är lättdrucken är det i alla fall inget snack om, man kommer lätt in på andra glaset bara av att fundera på hur colan egentligen smakar. Här märks dock ett tydligt minus, redan vid första smutten på andra glaset har en klar känsla av avslagenhet infunnit sig trots att flaskan har stått väl igenskruvad under tiden. En småkonstig sträv nyans vi inte riktigt kan sätta fingret på dyker upp i eftersmaken. Temperaturen spelar en stor roll här, efter en ordentlig nedkylning av flaskan är colan på bättre humör igen. Freeway cola ska serveras och hållas väl kyld, helt enkelt.

Ett försök att summera våra känslor då: Freeway cola känns som ett ganska framgångsrikt försök att ta fram en billig cola som kan säljas och drickas i stora volymer. (En riktig fulcola, kanske man skulle kunna säga?) Den smakar absolut inte illa, speciellt inte om man ser till att hålla nere temperaturen på den, och det är inga problem att hälla i sig stora mängder. Men smaken är ändå lite tunn, och i slutändan lämnas man märkligt oberörd, famlande efter tydligare intryck som helt enkelt inte verkar finnas där.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

123 kommentarer

elos

Skulle nog säga att kvaliten på Freeway colan är lite sämre än Coca-cola, när det gäller fyllighet i smak och kolsyra.

Dock så är det fortfarande en ganska god cola och den har bland det lägsta liter priset i sverige, tar alltid den här över andra märken på lan när det handlar om större konsumtion av dricka.

Sivan

Helt ok cola. Lite mer kolsyra så hade det vart toppen!

Joe

Utan att bry sig ett skvatt om märke eller pris. Så skulle jag säga att Freeway är nästintill identisk i smak med vanlig “Coca Cola”.

Men det man får när man köper en “Coca Cola” är just ett märke och deras känsla av succe, som de via deras otroliga marknadsföring jobbat in i den västerländska kulturen under en mycket lång tid.

Andreas W

Provade “Zero”-varianten och jag har full förståelse att den kan skilja sig från sockervarianten, men den var hur som helst långt ifrån god och påminde inte det minsta om betydligt bättre varianter som Coke Zero och Pepsi max.

William

Gör ett blindtest istället för att gå in med förutspådda tankar. Kaffe, apelsinjuice och t.om OXFILÉ från Lidl har fått maxbetyg/nummer 1 i listan på flera stora kända tester. Bara googla om ni är tveksamma.

Jambalaya

Freeway colan är utan tvekan favoritdrycken hos mig. Precis samma som vanlig coca cola bara ett annat pris. Jag ger den 5/5

Carina Andersson

Hej
Undrar varför i hela fridens namn ni tillsatt sötningsmedlet sukralos istället för socker i den vanliga colan?
Jag anser att om jag vill ha i mej sötningsmedel så köper jag light eller zero så att när jag köper den vanliga vill jag ju ha det pga den smaken och inte bli pådrulad dricka med sötningsmedel.
Sen att ändra detta utan att ens märka upp detta på något vis är inte alls okey, tänk om någon som inte tål detta dricker er cola och blir sjuka, vad händer då?

Kim

De som sälj nu på Lidl i Sverige, har de ändrat så där är sötningsmedel i samt socker.
Jag kan inte dricka sötningsmedel och har valt att dricka den vanliga colan i flera år, eftersom där bara har varit socker i.
Jag är väldigt besviken på företaget att de inte har gått ut med att de har ändrat.
Jag hoppas att det blir en förändring på det.

Andy

Instämmer med Kim ovan.
Har druckit Freewat länge då den varit billig och god. Har under ett tag druckit vanlig Coca Cola, köpte sen Freeway igen och sa till frun att man vänjer sig av med smaker när man dricker en annan cola ett tag och att Freeway smakar illa nu, sen visade det sig bara att de sockerreducerat colan så den smakar skit. Det medt störiga är att de inte skyltar med det i namnen med light eller liknande. Står bara i innehållsförteckningen, hoppas försäljningen går ner så de slutar med ofoget.

Fredrik

Freeway har varit riktigt bra men nu med sötningsmedel i smakar den kemiskt och rekommenderas ej!!

Anders

Jag tycker Freeway cola är jättegod. Ser inget sötningsmedel i när jag köpte senast så de kanske ändrat tillbaka igen.

Gringo

Mammas död alla som säger något dåligt om freeway är hjärndöda. Tro inte du är något Kim, Kim Jackie Chan.

Lisa

Någon som vet vilket företag/bryggeri som gör Freeway zero?
Lidl har inga egna bryggerier?

Marco

Dem verka ha ändrat receptet för ett tag sedan. Smaken är sig ganska likt, men det måste vara otroliga mängder koffein i denna nu. Jag får hjärtklappningar när jag dricker denna. Testat vid tre tillfällen av tre olika butiker. Samma varje gång. Aldrig haft detta med någon annan koffeinhaltig dryck (oavsett Kaffe, Cappucino, andra Cola-märken etc.)

Mr.nice

Freeway cola är ett mästerverk av förfinad briljans och sensationell smakupplevelse som jag med glädje vill dela med er. Det är en hyllning till den klassiska kolsyrade drycken som har genomgått en omsorgsfull metamorfos för att erbjuda oss något extraordinärt och unikt.

Redan vid första klunken dras man in i en förundrande värld av smak. Freeway cola bjuder på en perfekt balans mellan sötma och syra, där varje ton och nyans spelar i harmoni på tungan. Den utsökta sötman smeker smaklökarna utan att bli överväldigande, samtidigt som den fräscha syran ger en uppfriskande och livlig karaktär. Det är som att uppleva en symfoni av smak på ens gom.

Kolsyran dansar lätt över tungan och ger en kittlande känsla som kompletterar den fylliga och väl avvägda konsistensen hos Freeway cola. Det är en dryck som klättar upp längs halsen och låter smaken stanna kvar på ett tillfredsställande sätt.

Den välkomponerade sammansättningen av ingredienser i Freeway cola är inget mindre än en kulinarisk bedrift. Varje droppe av denna mästerligt skapade cola avslöjar en djup och rik smakprofil som förblir konsekvent från början till slut. Man kan smaka en subtil hint av vanilj, en aning av karamelliserat socker och en elegant touch av kryddor som samspelar på bästa sätt för att skapa en sensationell smakupplevelse.

Förpackningen själv är en konstnärlig triumf. Den slående designen, med sitt ikoniska logotyp och lockande färgsättning, fångar omedelbart ögat och skapar en förväntan om den glädje som väntar inom. Varje burk är som en portal till en värld av smakupplevelse och njutning.

Det är också värt att nämna det exceptionella priset för denna förtrollande dryck. Freeway cola erbjuder en överraskande och välkommen kvalitet till ett pris som gör den tillgänglig för alla. Det är som att upptäcka en gömd skatt som man vill dela med vänner och familj.

Lasse

Tycker Freeway cola Next är helt okej.

Däremot så blev jag förvånad när jag idag såg att de bytt från 2,0 L till 1,5 L men har samma pris. Kanske en felbeställning (?) eller så är förändringens tid här. Vatten och sötningsmedel kanske är svårare att få tag i dessa tider. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *