Mer återhållsam bildhantering

Vi har fotograferat och frilagt i princip alla våra colaförpackningar själva. Det är inte så jobbigt, men det tar ändå en stund. Eftersom vi ofta gör ett mycket bra jobb brukar olika webbsidor använda sig av våra bilder. Det i sig är rätt OK, det säger vi inte så mycket om, men allt oftare länkar man till bilderna på vår server.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när någon unge tyckte att det var en bra idé att lägga hela vårt galleri på sin MySpace-sida. Det genererade ungefär 20000 filhämtningar från vår server på två dagar. Inte så roligt.

Vi har valt en kompromisslösning som fungerar så att när externa sidor använder våra bilder hamnar texten “Fulcola.com” automatiskt ovanpå bilden. Använd våra bilder, det är helt OK, men ska ni snylta på vår bandbredd också, då vill vi ha lite cred! :-)

Skrivet av

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *