Fritz-kola

Fritz-kolaFörväntningarna är högre än på väldigt länge bland Fulcolas skribenter. Nyss fick vi nämligen veta att en ny cola är på väg till oss, och det är verkligen inte vilken cola som helst. Fritz-kola tillverkas av Lorenz (till vänster på etiketten) och Micro (till höger), två entusiastiska Hamburg-bor. Förutom att ha en väldigt stilig flaska och etikett marknadsförs den med uttrycket “vielviel koffein”. Om min något ringrostiga tyska håller blir det ganska exakt “mycketmycket koffein” på svenska. Colan sägs innehålla 25 milligram koffein per deciliter och ha en släng av citronsmak för att bli ännu mer uppfriskande. Förutom den vanliga colan ska även finnas varianter som är sockerfria respektive kaffesmakande.

Hela redaktionen väntar som sagt med stor spänning på att få prova. Till dess kan de som vill ha mer information (och förstår lite tyska) söka sig till www.fritz-kola.de. Vi sänder även ett varmt tack till Peter som inte bara tipsade om colan, utan dessutom ska skicka ett par till oss (om de inte hinner ta slut).

Uppdatering
Fritz-flaskorUnder lunchen vandrade vi in på Lagerhaus i Lund, för att strax därefter komma ut igen med våra alldeles egna flaskor Fritz-kola. De är nu i säkert förvar i väntan på recension.

Det första tipset gjorde gällande att Fritz-kola fanns på Lagerhaus i Karlstad, så vår framgång här i södern borde betyda att man kan ha samma tur i andra Lagerhaus-butiker också. Enligt personalen i butiken är Fritz-cola dock bara på tillfälligt besök, så vill ni också prova är det kanske bäst att raska på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *