Är du colamissbrukare?

ColaberoendeSydsvenskan skriver om en kvinna i Malmö som kommer att läggas in på en dansk specialklinik för att komma ur sitt colamissbruk. Hon fick först nej av socialtjänsten, men efter att ha tagit ärendet ett par instanser upp sa till slut kammarrätten ja.

En besökare vid namn Joakim Lindblom har nyligen skrivit ett foruminlägg på samma ämne, vilket så klart får oss att fundera lite. Hur mycket cola dricker du om dagen, och tycker du att det är ett problem? Har du försökt dra ned på colaintaget, och hur gick det? Svara gärna i forumtråden!

Skrivet av

5 kommentarer

Snåle Sixten

Jag älskar coladrycker, som de flesta här, men jag köper dem nästan aldrig om det inte är till extrapris. Orsaken är att jag tycker att svenska konsumenter får betala ett oskäligt pris jämfört med hur exempelvis Coca Cola Company och Pepsico prissätter sina produkter i USA. Jag skulle därför gärna vilja se hur den stackars damen egentligen lade upp sin budget för colakostnader. :) Konstigt svar kanske, men så är det. :)

Lola

Jag dricker alldeles för mycket Cola, och då light-varianten. Det har kommit att bli ett problem och en ond cirkel sedan jag börjat plugga. Jag intalar mig att jag “måste” dricka Cola för att bli piggare och orka plugga. Köper jag hem 1,5 liters så är den oftast slut samma dag. Resultatet är sömnsvårigheter och generellt tror jag inte att det är bra alls i så stora mängder. Jag har försökt dra ner på colaintaget, det brukar funka några dagar men sedan tycker jag återigen att jag förtjänar att dricka cola eftersom jag pluggar så hårt. Helt klart ett problem det där :/
(ps. jag dricker inte kaffe så Cola har väl blivit ett koffeinsubstitut för det).

Matt

Nu då jag har flyttat till USA dricker jag i princip Cola varje dag. Lunch och till middag så har vi Cola (Pepsi, Coke eller någon av de andra sorterna som man kan köpa på HEB eller Walmart).
Dricker inte så mycket mjölk längre som jag gjorde i Sverige och vattnet i kranen smakar swimmingpool så där måste jag ha ett filter på den för att det skall bli drickbart.
Försöker lägga av och försöker få frugan att vi skall dricka mindre men så fort man kommer till Walmart så slinker ett par 2L flaskor ner i korgen. De kostar bara 1USD styck (eller mindre om man köper Walmart varianten, Sams Cola).

Maria

Är till och från sjukt beroeende av cola light:) hihi fast just nu dricker jag inte ens en burk i veckan. Skönt och nu är det inte lika gott längre :)
Rolig blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *