Fantastisk colasamling kan bli din

Här om dagen fick vi ett mail från Joakim Näslund, som verkligen fick oss att höja på ögonbrynen. Han arbetar på Riksantikvarieämbetets IT-enhet, och där har de under många år samlat på olika colasorter. På grund att myndigheten delvis blivit flyttad till Gotland, och flera personer har slutat, söker de efter någon som vill ta över samlingen. Samlingen innehåller colasorter från hela världen, och i princip alla är oöppnade. Skåpet ingår ej.

Cola-samling
Klicka på bilden för att se den i full storlek.

Om den här fantastiska bilden väcker dina samlarinstinkter, hör av dig till oss, så ska vi se till att du får komma i kontakt med Joakim.

Skrivet av

10 kommentarer

H-G

Blev nyfiken på om det fanns några sorter i skåpet som Ni inte testat!!

Martin Gunnarsson

Jag tror att bäst-före-datumet är passerat med råge på de flesta sorterna, men jag tänkte att vi kunde höra med den som tar över samlingen. Det känns dumt att börja plocka ut vissa sorter ur den, och därmed göra den mindre imponerande, innan den ens har hittat en ny ägare.

Martin Gunnarsson

Undrar hur häslovådligt det skulle vara att testa!

David

Är jag den enda som funderar på vad en semla gör ovanpå skåpet?

Stefan

Jag hade gärna sett den samlingen i nån affär…röstar på ICA Munkebäck! Rensa undan lite skit Mattias o ställ ett skåp i entren

Mattias

Stefan: Tanken är lockande men jag vet inte om mina chefer är så positiva till den.

Stalle

Vissa av flarrorna verkar har blivit “inverterat jästa”. Därav att de har klämt ihop sig lite.

Semlan är ett par år gammal. Det är ett fint exemplar. På en annan enhet har de en semmelsamling som sträcker sig över 10 år (84-94 tror jag) och de är många förhållandevis snygga.

Stalle – IT-enheten Riksantikvarieämbetet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *