Skicka colan

Varje gång någon vill skicka en cola till oss uppstår den självklara frågan om hur man bäst packar en potentiellt skör burk eller flaska på bästa sätt. När vi packade vår utauktionerade Jolt cola passade jag på att ta lite bilder för att visa hur vi gör det.

Att packa en Jolt
Vi börjar med att skära till ett papprör till lämplig längd.

Att packa en Jolt
Sedan ska det så klart pyntas lite.

Att packa en Jolt
Bubbelplast dämpar stötar väldigt bra, vi börjar med att jämna ut flaskans former lite.

Att packa en Jolt
Sedan är det bara att rulla på så mycket bubbelplast man får plats med, se till att det sticker ut en bit extra i ändarna för extra stötdämpning där.

Att packa en Jolt
Skulle flaskan mot förmodan gå sönder är det bra om inte paketet börjar läcka över all annan post. Vi rekommenderar alltid dubbla plastpåsar, men i det här fallet blev det för tight i röret, så en fick räcka.

Att packa en Jolt
Sedan är det bara att långsamt pressa ned bubbelplastkorven i röret.

Att packa en Jolt
Till slut är det dags att sätta dit locket, som vi sedan häftar fast från sidan.

Alla flaskor vi har skickat på det här sättet har kommit fram helskinnade, så det känns som ett rätt bra sätt att packa sin cola på.

Skrivet av

2 kommentarer

Peter Ericsson

Mycket intressant att ni gör “bakom-kulisserna”-reportage för hur det går till på Fulcola! Jag har själv funderat på just detta tidigare, så det är roligt att ni tar sådana här initiativ på redaktionen! Dessutom har ni väldigt snygga förpackningar! :) Gott Nytt 2011 till Fulcola och alla läsare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *