Spam

Vi plågas då och då av spam-kommentarer här på siten. Tidigare har det varit ganska lätt att få in såna, eftersom inloggade användare har sluppit alla former av spam-skydd. Av allt att döma verkar det som att människor skapar konton som sedan script (eller i värsta fall människor) använder för att skicka spam-kommentarer. Varför de gör det på vår mycket lilla vrå av nätet övergår vårt förstånd, men det är i alla fall tråkigt.

För att försöka få bukt med eländet har vi implementerat senaste versionen av Googles reCAPTCHA på siten. Det lite roliga med den är att Google har hittat ett sätt att ersätta förvrängda ord och siffror med bara en kryssruta. Genom att analysera *hur* man kryssar i rutan kan de avgöra om man är en robot eller inte, rätt fräckt. Även inloggade användare kommer att behöva kryssa i rutan.

Vi provkör lösningen några dagar och ser hur det fungerar, förhoppningsvis slipper vi mer spam, vilket skulle vara den bästa julklappen vi kan tänka oss :-)

Skrivet av

9 kommentarer

Basse

Bra gjort Fulcola, borta på Swedroid.se har de ju skrivit om denna lösning för några dagar sedan men ni är faktiskt de första jag sett av alla sajter jag är inne på (inklusive många ganska tunga Android- och tekniksajter) som har infört den nya reCAPTCHA-passerkontrollen! Fulcola visar ledarflaggan! :D

Martin Gunnarsson

Haha, ja nån gång ska vara den första :-)

Martin Gunnarsson

Vår kod hade redan två utmärkta funktioner att peta in reCAPTCHA i, en som genererar en captcha och en som kontrollerar den. Det tog bokstavligt talat 10-15 minuter att få den på plats, och allt funkade perfekt från första försöket. Nu återstår bara frågan varför det gick så lätt, och vilken enorm katastrof vi kommer att drabbas av i gengäld …

Martin Gunnarsson

Japp, och den är nästan lite rolig att använda :-) Vi får hoppas det håller i sig.

Martin Gunnarsson

Vi fick in en stor mängd spamkommentarer igår, och har nu täppt till vad som förhoppningsvis var det enda sättet runt reCAPTCHA. Om vi inte fick något svar från Google släppte vi helt enkelt igenom kommentaren, för att inte vara helt blockerade om något skulle gå ner hos Google. Det innebar troligtvis att det gick att förhindra anropet helt och hållet och ändå få posta saker, vilket nu alltså inte borde vara möjligt längre. Vi får fortsätta hålla ögonen öppna och se vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *