Coca-cola blak corsé intense

Coca-Cola blak var inte den första kaffecolan på marknaden, men det var den som tog konceptet till den breda massan. Vi blev ganska förvånade när vi fick reda på att det hade dykt upp en variant av Coca-Cola blak, det är ju inte så ofta det kommer varianter av varianter så att säga. Coca-cola blak corsé intense är Coca-Cola blak med starkare kaffesmak. Amerikanerna dricker över lag mycket blaskigare kaffe än oss européer, och kanske missbedömde Coca-cola situationen lite när de bestämde styrkan på Coca-Cola blak. Samtidigt tycker man att de borde ha gjort ganska omfattande konsumenttester, så vad den egentliga anledningen är låter vi vara osagt.

Vår corsé intense är förpackad i en fräck aluminiumflaskorna som även vanlig blak finns att köpa i. De är mycket tjockare än en vanlig aluminiumburk, och det ger ett väldigt robust intryck. Själva trycket, som ju är det vi bedömmer, är det snyggt, men inte fantastiskt. Rent designmässigt kan man kanske säga att Coca-cola har gjort bort sig lite här. Den vanliga blak-designen är väldigt kaffeaktig, riktigt mörkbrun med dekorationer i guld. Faktum är att den är så mörk att corsé intense inte kan vara mörkare, trots att man spontant tycker att den borde ha varit det. Istället får corsé intense vara lite mellanbrun med dekorationer i svart och guld. Den ser alltså lättare ut på något sätt, trots att den alltså är starkare. Den är ändå långt ifrån ful, och ger ett väldigt “kaffigt” intryck. En kul detalj är att flaskan har en kapsyl med sån där ring att dra i för att öppna den, väldigt fiffigt och lite retro.

En lite missvisande sak med corsé intense är att den säger sig innehålla mindre socker. Mindre än vanlig Coca-Cola blak antar man väl då, men sanningen är att den innehåller mer socker än originalet. Vanlig Coca-Cola blak är nämligen delvis sötad med aspartam och acesulfam-k, medan corsé intense enbart är sötad med socker. Ett finstilt förtydligande på flaskan säger också att corsé intense minsann innehåller 30% mindre socker än vanlig läsk, och det stämmer faktiskt. Både Coca-Cola blak och Coca-cola blak corsé intense innehåller ungefär hälften så mycket kalorier per volymenhet som vanlig läsk.

Vi brukar endast i undantagsfall jämföra colasorter med varandra när vi testar dem. I det här fallet tror vi dock att det kan vara ganska intressant att se hur Coca-cola blak corsé intense förhåller sig till vanlig Coca-Cola blak. Därför tar vi även fram en sådan från vår colakällare.

Corsé intense luktar ganska starkt av kaffe, starkare än vanlig blak. När man häller upp den skummar den en hel del, och skummet ligger kvar väldigt länge. Det är dock inte så mycket att det är ett bekymmer. Skummet är ganska gräddigt, lite åt lattehållet, och det är väldigt lätt att skylla det på kaffeinnehållet. Coca-cola verkar ha haft lite problem med skummet, för både vanlig blak och corsé intense innehåller ett ämne som motverkar skumbildning.

Corsé intense smakar verkligen kaffe. Vanlig blak kommer lätt undan som cola smaksatt med kaffe, men corsé intense känns nästan mer som kaffe med en skvätt Coca-cola i. Som läsk betraktad är den inte alls tokig, men den smakar väldigt lite cola, och det drar ned betyget lite. Vi tycker att en cola ska vara en cola i första hand, även om den är smaksatt.

En Coca-cola blak corsé intense kanske kan ersätta en espresso efter maten för vissa, men frågan är hur många som egentligen vill köpa något som smakar såhär mycket kaffe istället för kaffe. En stor skillnad mellan corsé intense och vanligt kaffe är naturligtvis att colan är tänkt att drickas riktigt kall, så den kanske ska ses som ett snabbare alternativ till en kaffedrink på ett kafé. Den typen av kaffedrinkar verkar ha blivit allt mer populära i Sverige de senaste åren, och om det även stämmer på kontinenten kanske corsé intense kan bli en riktig succé. Vi tycker att vanlig Coca-Cola blak är snäppet vassare, men får du chansen tycker vi absolut att du ska testa båda och bilda din egen uppfattning!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Champion, St Pierre, Frankrike
Pris:
8,90 kr
Pris/liter:
35,60 kr
Donerad av:
Lisa Persson

2 kommentarer

Silvers

Jaha det var jö tråkigt att coca cola blak ska sluta tillverkas :-/

Jaja får väll nöja mig med Jolt cola istället :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *