Coca-cola energy sockerfri

Redan när Coca-cola energy landade på butikshyllorna fanns den både med och en utan socker, och idag sitter vi med den sockerfria varianten framför oss. Burken är identisk med den som den vanliga Coca-cola energy kommer i bortsett från en svart rand med texten “sockerfri” högst upp. Inte zero, inte light, utan bara sockerfri. Den svarta randen är ju annars välbekant från burkar och flaskor med just Coca-cola zero. Den svarta randen tillför inte särskilt mycket, men burkens design i övrigt gillar vi skarpt.

Coca-cola energy sockerfri är precis som sin sockerstinna kusin ljust brun till färgen, bara en hårsmån mörkare än exempelvis ginger ale. Den skummar fint när vi häller upp den och doftar väldigt fruktigt.

Smaken är frisk, fruktig och ganska läskande, med en bakgrund av mild colasmak. Det finns också tydliga inslag av en sorts generisk energidryckssmak. Den påminner en aning om Syd black orange som vi testade nyligen, båda colorna har en Igloo-liknande colasmak ackompanjerad av fruktiga toner som inte är helt olika Tutti frutti-godis, fast här finns som sagt även energidryckssmaken med i melodin. Det finns en viss bismak av sötningsmedel framför allt mot slutet av varje klunk, men den gömmer sig rätt väl i den lite sträva beskan som vi tror kommer från koffeinet.

Är man inte ute efter att få i sig socker tycker vi att den sockerfria Coca-cola energy funkar precis slika bra som den med socker. Tyvärr är inte heller denna någon egentlig cola utan snarare en energidryck med colasmak. Som cola betraktat är det därför inget att skriva hem om.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Circle K, Malmö
Pris:
23,00 kr
Pris/liter:
92,00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *