Coca-cola light plus fiber

Av alla saker man kan tänkas kombinera med cola skulle fibrer mycket väl kunna vara det sista vi fått för oss att prova. Det är inte utan att vi får ett stort men glatt “varför” på läpparna när vi tänker på saken. Visst, sockerfritt kan ses som nyttigt. Och visst, saker med fibrer kan ses som nyttigare än motsvarande saker utan. Men ändå, kom igen, sockerfri cola med fibertillskott? Meningslöst och dumt, men ändå lite roligt och intresseväckande.

Förpackningen, en halvliters-pet i vårt fall, är trevlig på ganska klassiskt lightmanér. Snirkligheter i orange som går fint ihop med Coca-colas lightgrå.

Coca-cola light plus fiber skummar väldigt beskedligt när vi häller upp, speciellt när vi tänker på att det är just lightcola det är fråga om. Väl upphällt bubblar det i alla fall ganska fint i glaset. Doften är fin och kanske lite kraftigare (på ett positivt sätt) än vi väntat oss.

Smakar lightcola med lite päronkänsla och med en liten beska eller något åt det hållet som först fick oss att tänka på kaffe. Lite avslagen är vår flaska kanske ändå.

Hur är det då med fiberinnehållet? Vår japanska låter oss inte tolka etiketten, men sökning på nätet talar om att det ska finnas 1,7 gram fiber per deciliter, samt att Coca-cola light plus fiber skyltas som citronsmakande (dock utan att faktiskt innehålla någon citron). Beskhetsantydan vi kände faller plötsligt på plats när vi läser detta. Efter lite mer doftande och funderande hade vi lika gärna kunnat kalla smaken för apelsin.

Så vad blir då slututlåtandet? Coca-cola gör sällan bort sig smakmässigt, så inte heller med Coca-cola light plus fiber. Drycken vilar på samma solida grund som alltid, men skillnaden i smak mot vanlig Coca-cola light gör varken till eller från för oss och gimmicken att tillsätta fibrer känns bara fånig. En välgjord axelryckning helt enkelt.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
7-eleven, Tokyo, Japan
Pris:
-
Pris/liter:
-
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats
Donerad av:
Jack Wangebo

1 kommentar

Petter Ericsson

Intressant recension! Coca Cola Light Plus Fiber är definitivt någonting jag skulle köpa om svenska Coca Cola (som måste ha en av landets mer imkompetenta marknadsavdelningar) skulle våga att lansera något annat än de patetiska tre colasorter man har ute i butikerna idag. Svenskar älskar kaffe, sockerfria och GI-vänliga produkter och fibrer. Coca Cola har sin kaffecola Coca Cola Bl?K och nu vet vi även att man mörkar att man har en fibercola, och vad får vi? Svar: ingenting! Den vanilj- och körsbärs-Coca Cola man kan hitta här har vi dessutom endast tack vare Gray’s America Food Store, så inte ens det har vi svenska Coca Cola att tacka för. Patetiskt…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *