Coca-cola light sango

Coca-cola light sango är Coca-cola light med smak av blodapelsin. Den introducerades först i Belgien och Luxemburg, och har sedan dess spridits till Frankrike. Vårt exemplar är från Belgien, men importerades till England innan vi importerade det till Sverige.

Redan när man öppnar burken sprider sig en intensiv doft av blodapelsin, jag tror inte vi har testat någon cola som har luktat såhär mycket innan. Det är en väldigt god doft, men det kanske tar bort själva colakänslan lite. Oavsett vilket så är det naturligtvis smaken som avgör.
Fanta. Coca-cola light sango smakar Fanta. Visst, den är brun och det står Coca-cola på burken, men den smakar inget annat än frukt. Dessutom är det en sån där skarp, artificiell fruktsmak som Fanta brukar ha. Vi skulle gärna säga att colasmaken rundar av det fruktiga på ett fint sätt, men det finns inte en gnutta colasmak i den här så kallade colan. Vi hade ganska höga förväntningar innan den här provsmakningen, men de föll pladask. Surt, bokstavligt talat.

Burken är riktigt snygg, en orange variant av den vanliga Coca-cola light-burken. Colan i sig är blek, men har ett utomordentligt fint skum. Inget av detta kan hjälpa Coca-cola light sango, den är helt enkelt inte god.

Observera: Om vi tyder den flamländska innehållsförteckningen rätt innehåller Coca-cola light sango annanasjuice, och är därför inte 100% sockerfri, utan snarare utan tillsatt socker.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Stålburk 33cl
Inköpsställe:
CyberCandy, Brighton, England
Pris:
12,00 kr
Pris/liter:
36,36 kr
Donerad av:
Lisa Persson

3 kommentarer

Xtian

hmmm…nu har jag smakat den och håller inte med. Men håller ändå med.

Det smakar Fanta Black Orange, dvs en Fanta med cola i. Och det är jättegott, men som sagt, det är en Cola light. Och då skall den inte smaka Fanta först och främst.

Men jag gillar den, definitivt, även om smaken blir lite tunn.

Bra recension dock, tydlig och utförlig. Som alltid ett lysande jobb av Fulcola!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *