Coca-cola raspberry

Ännu en smaksatt variant av Coca-cola som säljs i USA. Just detta exemplar inhandlades i England för hela 32 kr!
Colan påminner Cherry coke väldigt mycket till stilen, den har en ganska dominant hallonsmak, och i ett blindtest vet jag inte om så många skulle säga att den smakade cola.
Personligen är jag lite tveksam till om just hallon passar så bra till cola, jag hade nog i alla fall velat ha en svagare hallonsmak. Å andra sidan är den här colasorten framtagen för den amerikanska marknaden, och som vi har varit inne på tidigare har man nog lite andra referensramar där. Det kan vara fördomar, men det känns som väldigt många amerikanska produkter är mer extrema. Mer färg, mer socker och mer smak. Frågan är om Cherry coke och Coca-cola raspberry skulle förändras något innan en eventuell lansering i t.ex. Sverige. Troligen inte, men tanken är intressant. Det är i alla fall kul att det finns många colavarianter att välja på.
Coca-cola raspberry ser ut precis som vanlig Coca-cola. Förpackningen ser väldigt trevlig ut, som den vanliga Coca-cola-designen fast med flera olika röda toner, och ett par hallon. Klart lyckat utseende.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 36cl
Inköpsställe:
Cybercandy, Brighton, England
Pris:
32,00 kr
Pris/liter:
88,89 kr
Donerad av:
Lisa Persson

6 kommentarer

Martin Gunnarsson

Det tipset var lite uppseendeväckande, stämmer det?

Anton

Han kanske har förväxlat den med vanliga Coca Cola på nåt sätt?

JET

Cherry coke har redan lanserats i Sverige för massor med år sedan – sent 80-tal, tror jag att det var. Sloganen var “Turns your world upside down” och så skulle “upside down” stå just upp och ned. Men där lade sig tydligen svenska Coca Cola i och sade att ingen ju skulle orka vända på huvudet för att se vad det stod, och alltså underminerades den lilla klurigheten. Antagligen var inte just det skälet till att produkten floppade här, men floppade gjorde den (om än inte lika hårt som Dr Pepper och KFC).

Martin Gunnarsson

Intressanta anekdoter! Just det här är ju inte Cherry coke, uten Coca-cola raspberry, men det är verkligen bara en parentes :-)

Goran

Asså jag fick leta fett länge och sedan i rosengårdshjärta fann jag denna magnifika dryck. OBS ni måste kunna lösenordet för att få den. DET ÄR INTE HEJSAN!!!!!11111111111

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *