Coca-cola sin cafeína

Coca-cola sin cafeína är Coca-cola utan koffein, det lite märkliga namnet beror på att just vårt exemplar är från Spanien. Ett litet förtydligande är förmodligen på sin plats: Coca-cola sin cafeína är Coca-cola utan koffein med med socker. Det är alltså inte samma sak som den Caffeine free Coca-cola light som vi har i våra svenska butiker. Självklart ska vi testa Coca-cola light sin cafeína som vilken cola som helst, men vi kan inte låta bli att hänga på en liten jämförelse med vanlig Coca-cola på slutet. Eftersom vi är inbitna colanördar är även Coca-colan vi använder som jämförelse från Spanien, och i samma typ av förpackning.

Burken ser ut som en vanlig Coca-cola-burk, fast med lite bruna inslag och texten sin cafeína på några olika ställen.
Vi häller upp Coca-cola light sin cafeína och ser att den har ett lite glesare skum än vi hade väntat oss, men i övrigt ser den alldeles perfekt ut. Skummet försvinner lagom fort, och colan fortsätter att bubbla och leva om även när det är borta. Den luktar som cola ska, och än så länge har vi inte mycket att klaga på.

Coca-cola sin cafeína har en ganska rund och trevlig colasmak, men det finns en liten utstickande bismak som väger upp det hela ganska bra. Colan är precis lagom kolsyrad, och känns trevlig att dricka. Efter ett tag blir det dock lite sliskigt, ett problem som ganska många colasorter med socker lider av.

Hur skiljer sig då Coca-cola sin cafeína från vanlig Coca-cola? Ja, vi reagerade på det lite glesa skummet, och den vanliga Coca-colan har mycket riktigt ett tjockare skum som håller sig kvar lite längre. I övrigt ser de två colasorterna exakt likadana ut. Smaken skiljer sig däremot lite. Vanlig Coca-cola har inte en lika rund smak, utan är lite vassare. Koffein brukar ofta göra att colasmaken drar lite mer åt det beska, och det är förmodligen det som gör att Coca-cola med koffein känns lite fräshare. Den utan koffein känns helt enkelt lite sötare, och för mycket sötma är aldrig bra. Det måste finnas något där som balanserar upp det hela.

Coca-cola brukar ju veta vad de pysslar med när det gäller cola, och Coca-cola sin cafeína är definitivt en lyckad dryck. Som vi brukar säga när det gäller koffeinfri cola är det jättebra med alternativ för dem som av olika anledningar inte vill få i sig koffein. När det gäller Coca-cola sin cafeína är smakskillnaden dessutom väldigt liten, den är bara lite sliskigare än vanlig Coca-cola. Dricker man bara en burk är det inget större problem, om man däremot dricker flera liter blir man nog ganska trött på allt det söta.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Lisa Persson

10 kommentarer

Inno

Petig med Cola, och dricker bara Coca Cola (vanliga sorten) men tänkte inflika att det finns en italiensk version, “cenza caffeina” tror jag minsann att den kallades, vet inte om den är detsamma men det låter småtroligt (?) men hur som helst drack jag några burkar *host* när jag var på Sicilien och två veckor och var väldigt imponerad.. synd bara att den inte verkar finnas att få tag på i sverige, inte denna heller? Vill ju minska på koffeinet, inte sockret.

Wada

Drack sån i Spanien för massa år sen och tyckte då den var helt okej. Skulle gärna vilja ha en coca cola utan koffein i Sverige.

Smokin'

Har nyss kommit hem ifrån Spanien och dom hade väldigt mycket koffein fri cola. Inte bara Coca-cola utan också Pepsi. Dom värkar också gilla citron-läsk där nere, och har därför olika coloa med citron smak också t.ex Pepsi twist, Colo-cola light lemon mm

Anonym

Vad är det för mening med cola utan koffein?
Asssså det är ju nästan som energidryck utan energi saken

Anonym

Vad är det för mening med cola utan koffein?
Asssså det är ju nästan som energidryck utan energi saken

Sin cafeína

@ okänd: meningen med läsk utan koffein är väl bland annat att man gillar smaken, men inte tål koffein, eller kanske inte vill få i sig det via läsk. Ex. om man dricker mycket kaffe i vanliga fall.

Stefan

Helt ok. Hoppas jag hittar flera sorter när jag ändå är i Spanien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *