Coca-cola with orange

I Tyskland finns en cola, eller vad man ska kalla den, som heter Mezzo mix. Det är cola med apelsinsmak, tillverkad av Coca-cola. Nu när man börjar sälja Coca-cola with orange i England väcks naturligtvis frågan om det är samma dricka som Mezzo mix eller bara något väldigt likt. Efter att ha läst innehållsförteckningen på Coca-cola with orange och vår egen recension av Mezzo mix kan vi konstatera att det i alla fall inte är exakt samma recept, men det är verkligen inte långt ifrån. Vi har ingen Mezzo mix att jämföra med, men Coca-cola with orange känns väldigt bekant. Skillnaden vi direkt hittade är att Mezzo mix innehåller 1,5% apelsinjuice medan Coca-cola with orange bara innehåller 1%. Förmodligen ingen skillnad man kan känna, men så är säkerligen inte apelsinjuicen den enda källan till apelsinsmak i vare sig Mezzo mix eller Coca-cola with orange. En procent apelsinjuice motsvarar fem kryddmått i en halvlitersflaska (först får man ösa ur fem kryddmått cola om man vill vara petig), vilket troligtvis inte ger särskilt mycket smak.

Nog om detta, Coca-cola with orange är här, och det kan mycket väl röra sig om en internationalisering av den väldigt tyska Mezzo mix.

När man öppnar flaskan luktar det väldigt mycket apelsin, en väldigt god apelsinlukt till och med. Söt, men ändå fräsch. Colan skummar riktigt fint när man häller upp den, och den ser ut precis som man vill att cola ska göra. Man känner apelsinsmaken tydligt så fort man smuttar på Coca-cola with orange. Precis som Mezzo mix så smakar den nästan mer apelsin än cola, men de två smakerna smälter samman på ett bra sätt, så det är svårt att avgöra var den ena slutar och den andra börjar. Helt klart är att colasmaken gör sin apelsinkompis väl. Det smakar apelsin, men inte alls så skarpt som apelsinläsk brukar kunna göra. Colan finns där och rundar av det hela på ett jättebra sätt. Spontant hade jag nog velat ha mer colasmak, men jag är inte säker på att jag skulle vilja det om jag väl fick smaka en sådan variant. Det skulle naturligtvis vara lätt att testa genom att blanda i lite vanlig Coca-cola, men nu ska vi hålla oss till den riktiga produkten.

Coca-cola with orange är förpackad i en knallorange flaska, typiskt knep när Coca-cola vill att en ny produkt ska sticka ut. Coca-cola with lime såldes i knallgröna flaskor när den var ny. Etiketten kunde definitivt ha varit snyggare, Coca-cola brukar kunna göra riktigt, riktigt snygga variationer av sin klassiska design till de olika smakvarianterna, men nu har man bara lagt dit en gnutta orange i “vågen” och plitat dit “with orange” under loggan.

Coca-cola with orange är en lyckad smakkombination, jag gillar den mer än jag gillade Mezzo mix, och kanske beror det på att man har kunnat göra vissa förändringar av receptet innan lanseringen. I Tyskland skulle förmodligen minsta lilla ändring göra horder av konsumenter upprörda, så där kör man nog vidare som det alltid har varit. Det skulle också kunna bero på att jag gillar smaker anpassade för England bättre än såna anpassade för Tyskland.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
England
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Stellan Löfving

10 kommentarer

Nefus

Varför får alla andra länder såna här smaker medans Sverige bara får nöja sig med Coke Lime?

Magnus

..för att Sverige är ett litet och fattigt land med världens högsta skatter.

Simon

Den är grymt god! provade den för 2 veckor sen i London köpte 9liter under 3 dar:D

Pwelle

Underbart god, jag ångrar att jag bara köpte en flaska i London!

Hofman

Sverige är för övrigt ett rikt land inte ett fattigt land. Men jag håller med om att vi har höga skatter.

Hofman

Sverige är för övrigt ett rikt land inte ett fattigt land. Men jag håller med om att vi har höga skatter.

Sulan

En gång i tiden fanns Fanta Black Orange i Sverige, som var en blandning av Coca-cola och Fanta apelsin. Det måste ha varit runt 1985 nångång

Jack

ska man inte diskutera “colan” o inte sverige! men måste säga att knappt nån på den här sidan lär/behöver betala skatt så ni har inte särskilt mkt att säga till om….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *