Coca-cola zero lemon

Vi vet inte om det är sant, men vi hörde en historia om att Pepsi max lime blev en sådan succé att Coca-cola fick lite panik och skeppade ut ett svar så snabbt man bara kunde. Hur det än må vara med den saken sitter vi nu en varm sommardag med en kall Coca-cola zero lemon i handen och solsken i blick.

Flaskan ser givetvis otroligt och obegränsat klassiskt Coca-cola ut. Det finns inte sådär vansinnigt mycket att göra inom de vanliga ramarna, och det känns inte som om designavdelningen fick någon stor budget för projektet. Att slänga in gul färg känns både enkelt och naturligt. Samtidigt sticker det ut lite på ett sätt som vi inte riktigt kan avgöra om vi tycker det är bra eller dåligt. Man upptäcker direkt Coca-cola zero lemon i hyllor, staplar och högar i butikerna, samtidigt som det känns lite … billigt? Enkelt? Lite för mycket som något en konkurrerande tillverkare med mindre budget skulle göra för att närma sig de stora barnen på lekplatsen? Vi gillar att det röda i etiketten ligger som en uppgående sol i bakgrunden.

När vi häller upp ser det helt enkelt … zero ut. Skummet är väldigt lätt och lägger sig väldigt snabbt, men det är ändå en inbjudande och lugnt bubblande cola vi har framför oss. Doften är helt klart citrus, såhär utan direkt jämförelse tror vi inte att vi förväxlat den med lime.

Smaken är frisk och trevlig men tappar lite på slutet. Vi funderar lite och inser att vi förväntat oss en riktig kick av citron framåt eftersmaken, lite som att man inte känner den intensivaste beskan precis när man biter i citronen. Men Coca-cola zero lemon har istället det mesta av sin citrontouch i början och mitten, sedan tonar den bort och ersätts av en lite rakare eftersmak av Coca-cola zero. Citronsmaken finns där, inget snack om den saken, men den mer matta sötningsmedelcolasmaken har ändå överhanden på slutet. Det finns ingen riktig citronsaft i Coca-cola zero lemon, kanske hade det hjälpt till att ge den där udden? Ju mer vi smakar, desto mer känner vi att det är något negativt och lite av en missad möjlighet. Speciellt en såhär varm sommar hade det varit spännande med en citroncola där citronen verkligen fick breda ut sig och ha lite bett. Nu sitter vi istället här och kommer att tänka på den klassiska kommentaren “diskmedel!” som fälldes om Pepsi max med citronsmak i tidernas begynnelse (innan Fulcola ens var påtänkt).

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Willys Hvitfeldtsplatsen, Göteborg
Pris:
11,90 kr
Pris/liter:
23,80 kr

3 kommentarer

Mr. Cola

Den var faktiskt överraskande god. Jag hoppas att Coke börjar producera Zero Lemon i 1,5:or inom de närmsta åren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *