Coop cola light

För ett tag sen bytte Coop namn på sin Signum-serie av produkter till Coop, så att till exempel Signum cola light blev Coop cola light. Normalt sett hade vi bara lagt en länk från det nya namnet till det gamla, men eftersom recensionen av Signum cola light var en av de första vi skrev så märktes det en ganska stor kvalitetsskillnad mellan den och de nya recensionerna här på Fulcola. Därför väljer vi att skriva en ny recension, och istället länka Signum cola light hit.

När vi testade Coop cola light första gången, då under namnet Signum cola light, tyckte vi att den luktade tandkräm. Nu drar lukten mer åt bensinhållet, svårt att avgöra om det är bättre eller sämre. Färgen är i alla fall fin, och även om det lilla skum som blir försvinner ganska fort är colan trevligt bubblig även efteråt. När det gäller sockerfria colasorter brukar det kunna bli ganska rikliga mängder skum, men Coop cola light hör definitivt inte till den kategorin. När colan är upphälld känns tandkrämsinslagen i lukten mycket tydligare än om man luktar direkt i flaskan.

Vi var definitivt inne på rätt spår första gången, den här colan är långt ifrån god. Det finns toner av tandkräm, kiwi och päron i smaken, men colan är på tok för blaskig och smakar alldeles för mycket sötningsmedel. Colasorter med en “lätt” smak brukar kunna vara ganska bra törstsläckare, och det kan hända att även Coop cola light är det, men efter att man har druckit den lämnas man med en hemsk eftersmak av sötningsmedel, och man blir väldigt torr i munnen. Knappast någon angenäm törstsläckare i såna fall.

Etiketten går i samma stil som den på Coop cola, men är inte alls lika lyckad. Den har en ganska intensiv blå färg som inte går speciellt bra ihop med resten av färgerna.

Nej, det finns betydligt bättre billighetscola än såhär!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Coop, Odense, Danmark
Pris:
-
Pris/liter:
-

21 kommentarer

Anders

Tandkräm? Signum Cola light smakar ju rom och cola, inget snack om saken. Kan ju kanske låt sjysst, men när man är sådär lite lagom bakis och har sett fram mot lite läskande cola är det ju inte rom och cola man vill ha! Verkligen totalt misslyckat och jättekonstigt.

Alex

Jag dricker uteslutande light-läsk pga flera orsaker.
1. Vanlig läsk med socker lämnar en skunkig eftersmak.
2. Socker + lågt pH = ruttnande tänder.
3. Dricker man 2 liter vanlig cola om dagen får man i sig ca 1500 kalorier extra. Man blir tjock helt enkelt.
4. Lightläsk släcker törsten mycket bättre och smakar friskare.

Tyvärr är det ingen av ovanstående punkter som skulle kunna få mig att dricka Signums läsk igen. Den är oerhört blaskig i smaken, samt verkar den vara gjord av grusigt vatten för läsken knastrar mellan tänderna. FRUKTANSVÄRT HEMSK COLA!

Anonym

“Dricker man 2 liter vanlig cola om dagen får man i sig ca 1500 kalorier extra. Man blir tjock helt enkelt.” Sen att tillsatserna i lightläsk är aptitförhöjande är inget du tar med i beräkningarna?

Martin Gunnarsson

Det är nog bättre att helt enkelt inte dricka två liter cola om dagen…

äjlien

Den här recensionen makes no sense. Coop cola light smakar helt annorlunda än signum cola light. Signum smakade julmust – det gör inte Coop cola light.

Helt omöjligt att hitta nån tandkrämssmak. Sötningsmedelssmaken är mycket väl dold (långt bättre än coca cola ligt, både sucralose och aspartam-varianterna).

Enda möjliga invändningen är att den inte är så törstsläckande. Ingen stor invändning egentligen, men den smakar lite “koncentrerat”. Serveras den väl kyld är den dock en av de bästa light-colorna.

Martin Gunnarsson

Jag kontaktade Coop när de här colasorterna kom ut och frågade om lite olika grejer. De meddelade att Signum cola och Coop cola classic är samma sak, precis som Signum cola light och Coop cola light. Det är helt enkelt bara en ny etikett för att passa in produkterna i Coop-varumärket. En förklaring kan ju vara att Signum cola light fick nytt recept någon gång, och hade smaken du beskriver innan dess.

Coola

Kan absolut inte hålla med om recensionen. Coop cola light är kanske lite “söt” (aspartam + ascelsufam K har den effekten), så den kanske inte passar som måltidsdryck, men hur ofta dricker man cola som måltidsdryck? Den här light-colan är perfekt till snacks, eller när man bara vill dricka någonting gott. Den här colan är definitivt inte blaskig, snarare motsatsen, och den är mycket godare än recensionen ger sken av.

Smokin'

Denna cola är riktigt god. Är nästan för billig för den smaken. Dricker nenna cola för Coca-cola men inte före Pepsi dock. Men väldigt god cola, smak betyg 4

pv2b

Antingen är kvalitén på colan väldigt ojämn och jag haft otur, eller så är det bara jag som är konstig.

Den colan jag köpte skummar något uti h-e mycket. Sen när man dricker det smakar det mest vatten med en diskret, fast inte särskilt tilltalande colasmak. Lukten drar snarade åt diskmedelshållet, tycker jag än tandkräm.

Hm. Det löddrar som diskmedel, det smakar som diskvatten, och luktar till och med diskmedel. Och var brukar man göra av diskvatten egentligen? Får väl hälla ut den…

Hundra gånger hellre ICAs Cola Light. Den kan mäta sig med de stora grabbarna, tycker jag.

koffeinisten

Den här colan är den godaste lightcola jag har smakat. Är man ouppmärksam kan den mycket väl förväxlas med socker-cola. Den här colan är den enda light-colan som duger till att göra cuba libre med.

Anonym

Det ar val fel att skriva att den ar avsedd att saljas i Danmark? Coop ar val anda ett svenskt foretag?

Martin Gunnarsson

Just den vi köpte var dansk, alltså med dansk etikett och liknande. Det är det vi går på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *