Dia cola light

Dia är en spansk matvarukedja, så det alltså dags att ta sig an ännu en “vårt eget märke”-cola. Dia cola light är sötad med aspartam, acesulfam k och cyklamat. Dessutom är den koffeinfri.

Burkens design får ett väldigt neutralt “jaha” från oss. Det ser verkligen ut som en billig kedjeläsk. Vi har inga problem att föreställa oss pallvis av Dia cola light i ett stort snabbköp.

Dia cola light skummar fint och rejält men inte okontrollerat när vi häller upp. Sedan sjunker skummet undan på ett snyggt sätt och lämnar ett glatt bubblande glas efter sig. Glaset doftar bättre lightcola med ett inslag av vanilj, trevligt men inget utöver det vanliga.

Så höjer vi glaset och tar en första klunk. Sväljer, känner efter och väger intrycken. Ja, inte så dum smak. Först kommer det colasmak, sedan en vattnig känsla – som mineralvatten. Därefter kommer en liten släng vanilj. Intrycken avslutas med lite klassisk sötningsmedelkänsla, men inte så mycket. På det hela taget känns hela smakupplevelsen mildare än vanligt. Vi tar några klunkar till för att försöka få bättre grepp om smaken och helheten, men colasmaken låter sig inte greppas utan glider snarare undan. Trots att vi har svårt att få fatt i den är colasmaken i grunden ändå ganska god. Den finns alltid där, men det blir ändå lite väl mycket mineralvatten över det hela ibland.

Uppfriskande känns Dia cola light i alla fall utan tvekan. Vi skulle utan problem kunna dricka ganska stora mängder Dia cola light utan att tröttna. Å andra sidan skulle det inte ge oss så mycket heller. Frågan blir helt enkelt varför man ska välja Dia cola light framför någon annan dryck.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Stålburk 33cl
Inköpsställe:
Ponta del Garda, Azorerna
Pris:
3,70 kr
Pris/liter:
11,21 kr
Donerad av:
Göran Olsson

2 kommentarer

Kim Nilsson

Bra och balanserat recension, Fulcola! Dia cola light är säkert god, men jag gissar att det inte är någonting man behöver cykla långa omvägar för att köpa – åtminstone inte så länge Premier cola, Läckö cola och allt vad de nu heter finns runt hörnet.

Förresten – varför dimmas skärmen ned när man klickar i det här kommentarsfältet och skriver någonting? Man ser ju knappt vad man kommenterar :).

bananiel

Ha! Vad roligt att ni har fått in Dia cola! Jag köpte en del sådan cola i spanien, dock inte utan coffein! Men den vanliga har jag för mig var god :P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *