Dia cola original

Dia är en spansk matvarukedja, från vilka vi tidigare har testat Dia cola light. Nu har turen alltså kommit till dess sockersötade syskon. Till att böjra med är förpackningen i vårt tycke ganska snygg utan att vara något utöver det vanliga. Hyfsat ren och snygg design som känns cola utan att skrika kopia eller fulcola.

Dia cola skummar fint och energiskt när vi häller upp. När vi hällt klart och skummet lagt sig fortsätter det att bubbla fint med stora bubblor. Ett solitt helhetsintryck, helt enkelt.

Doften är … diskret, Vi känner cola, och kanske lite mandarin. Diskret, men ändå inbjudande. Vi höjer glaset för ett första smakprov.

Omedelbart belönar Dia cola oss med en mycket fin smakupplevelse. Vi får oss en god och välrundad colasmak, en skön sötma och kolsyra som ger mer liv och fräschör utan att ta över. Citrus hittar vi inte mycket av i smaken, så varifrån den där mandarintanken i doften kom vet vi fortfarande inte. Vi fyller snabbt på med en klunk till, och det är fortfarande lika trevligt i munnen. Det går att tänka in lite russinkänsla också, samt en lite grön smak mot slutet – gelégrodor eller så. Vi tycker oss känna igen en del av lättdruckenheten och den lyckade balansen från Coca-cola.

Efterföljande påfyllningar av glaset skummar och bubblar lika fint som det första, och det är inte utan att vi känner oss lite nedstämda när de sista dropparna lämnar burken. Vi önskar att vi haft ett glas Coca-cola i närheten för att kunna göra en direkt jämförelse, för såhär utan den möjligheten känns det som om Dia cola original ligger väldigt nära i smak. Och det är i princip det enda vi kan tänka oss att anföra mot Dia cola originals smak. Det är naturligtvis upp till var och en hur mycket av ett problem man ser det som. Vi är för vår del nöjda när vi druckit upp, men samtidigt tycker vi ändå att en cola ska skilja sig lite mer från mängden för att nosa på de verkliga toppbetygen.

Sammanfattningsvis är Dia cola original en mycket lyckad kedjecola. Den kanske inte sticker ut, men smaken är mycket lyckad och vi skulle gärna köpa den då och då om den fanns på en butikshylla nära oss.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Ponta del Garda, Azorerna
Pris:
3,70 kr
Pris/liter:
11,21 kr
Donerad av:
Göran Olsson

6 kommentarer

bananiel

Druckit den här i spanien några gånger, första gången vi testade den (koffeinfria versionen) så tänkte vi “Oj vad lik Coca-cola den var!” så ni satte verkligen den här recensionen! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *