Diet Coke with cherry

Cherry coke, eller Coca-cola cherry som den heter nu för tiden, är en av klassikerna i Coca-colas sortiment. Det finns en betydligt mindre känd, sockerfri variant också, Diet Coke with cherry.
Det första man reagerar på när man öppnar en flaska Diet Coke with cherry är doften. Den luktar riktigt sött och trevligt, lösgodis i kvadrat. Smaken är verkligen inte dum den heller. En knappt märkbar liten smak av sötningsmedel finns där, men den är väldigt väl maskerad, och det här är en väldigt lyckad sockerfri produkt. Själva smaken är riktigt god, en rejäl men frisk körsbärssmak.
Faktum är att Diet Coke with cherry känns betydligt trevligare än Coca-cola cherry, och det är ju inte speciellt vanligt. Naturligtvis ska varje cola recenseras fristående, men vi tror att en liten jämförelse kan vara intressant här, vi ska försöka hålla den så kort som möjligt. Fram med en flaska Coca-cola cherry!
Coca-cola cherry smakar definitivt inte mer körsbär är Diet Coke with cherry. Däremot är den inramad av en helt annan sötma i varianten med socker, vilket inte är så konstigt. Den här sötman gör att Coca-cola cherry känns godare först, men den blir riktigt sliskig efter bara några klunkar. I längden vinner den sockerfria varianten lätt, vilket både beror på en ovanligt lyckad sockerfri läsk och en lite för sliskig motståndare.
Om Diet Coke with cherry fanns här i Sverige skulle det garanterat slinka ner en och annan sån, vi kan bara hålla tummarna. Och tjata på Coca-cola förstås.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Food From Home
Pris:
18,50 kr
Pris/liter:
37,00 kr

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *