Diet coke with citrus zest

Vår Diet coke with citrus zest har rest mycket i sina dagar. Den är tillverkad i Storbritannien för att säljas där, sedan importerad till Hong Kong och till slut köpt av Fredrik som tog hem den till Sverige. Ganska fantastiskt egentligen. Hur som helst, Diet coke with citrus zest är Coca-cola light (aspartam) med smak av citron och lime. Det är intressant eftersom Coca-cola light lemon smakade ganska kemiskt och tråkigt, medan Coca-cola light lime var riktigt trevlig. Så vad blir det här? Tråkigt, trevligt eller någon sorts mellanting? Det har blivit dags att ta reda på den saken.

Eftersom citrus zest är sötad med aspartam är det ingen överaskning att den skummar som sju svåra år. När skummet väl lagt sig kan man äntligen smaka på colan. Smaken är en ganska välbalanserad kombination av cola och citrus, men det är en ganska diffus citrussmak, och innan man har hunnit klura ut vad den egenligen smakar kommer en våg av den klassiska aspartameftersmaken och sköljer bort alla bevis. Kvar blir konstigt nog en ganska tydlig smak av apelsin. En klart oväntad bieffekt, som fungerar ganska bra som avrundning efter den litet surare “riktiga” citrussmaken.

Men nej, det här är ingen höjdare. Aspartamsmaken tar alldeles för stor plats, och själva citrussmaken blir mest jobbig i längden. Colan luktar mer som vi minns Coca-cola light lime, men smakar mer som vi minns Coca-cola light lemon, och det sistnämnda är som sagt inte något särskilt positivt. Det är alltid kul med nya smakkombinationer, men den här är inte särskilt nyskapande, och inte alls tillräckligt god för att vara rolig.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Taste, Tung Chung, Hong Kong
Pris:
4,80 kr
Pris/liter:
14,55 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *