Diet Pepsi Max

Invigorating cola

Diet Pepsi Max är namnet till trots inte samma sak som vår europeiska Pepsi max. För att röra till saken ytterligare har PepsiCo nyligen skippat “Diet” ur namnet, så att de två dryckerna nu heter precis samma sak.

Diet Pepsi Max har en intressant etikett, både Pepsi-loggan och namnet Pepsi är ganska litet, det mest framträdande är ordet max i versaler. Bakgrunden går i svart och blått, och designen är rätt snygg, om än lite väl krystat “cool”. Som brukligt täcks etiketten till stor del av tävlingar och annat elände, men det får vi försöka bortse ifrån här.

Till skillnad från sin europeiska kusin skummar Diet Pepsi Max förhållandevis lite. Trots det är colan i sig lagom kolsyrad, vilket med tanke på omständigheterna är en positiv överraskning. Diet Pepsi Max är sötad med aspartam, och det finns en ganska tydlig ton av det i smaken. I övrigt är colasmaken ganska lätt, och colan känns lite vattnig.

Max:et i Diet Pepsi Max kommer dels ifrån ett dubbelt så högt koffeininnehåll som Pepsis övriga colasorter (bortåt 200 mg/l, ungefär samma som Jolt cola), och dels från att colan innehåller ginseng-extrakt. Diet Pepsi Max blir i och med detta en produkt med två personligheter. För det första är den en fullgod energidryck, som kan konkurrera med andra likasinnade i det marknadssegmentet. För det andra är den enda nollkalori-Pepsin, och PepsiCo:s svar på Coca-cola zero.

Det här är inte Pepsis första försök att göra en energicola. I Sverige kunde vi ju exempelvis köpa Pepsi X redan för 5-6 år sedan. Diet Pepsi Max håller tyvärr inte hela vägen fram, den är helt enkelt inte tillräckligt god. Det som talar mest för Diet Pepsi Max är att det inte finns särskilt många sockerfria energidrycker, speciellt inte med colasmak. Räcker det för att vinna folkets hjärta?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 59cl
Inköpsställe:
Walgreens, San Francisco, USA
Pris:
14,50 kr
Pris/liter:
24,58 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *