Jolly light

Jolly cola är den mest populära inhemska colan i Danmark. Originalet smakar mycket likt colanappar, och är väldigt god. Inte heller den här sockerfria varianten har mycket att skämmas över. Smaken är mycket lik originalet, men det finns ett par små skillnader. Dels är smaken lite ihålig när man väntar sig att den ska vara som starkast, och dels finns det en liten liten eftersmak av sötningsmedel. Över lag är det en extremt lyckad sockerfri läsk.
En titt på innehållsförteckningen avslöjar att det inte är någon speciellt vanlig kombinaiton av sötningsmedel som används, cyklamat, aspartam och acesulfam K. De två sistnämnda är gamla bekanta, som exempelvis återfinns i den gamla varianten av Coca-cola light. Cyklamat däremot är inte riktigt lika vanligt. Det är ett syntetiskt sötningsmedel som är 40 gånger sötare än socker. Fram till 2004 var det faktiskt förbjudet att använda cyklamat i livsmedel i Sverige, men våra lagar fick anpassas efter gemensamma EU-regler.
Den här kombinationen av sötningsmedel lyckas i alla fall bra med sitt jobb, Jolly light är betydligt godare än många colasorter med socker, och det säger en hel del.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *