Pepsi blue

Vi har fått ett par tips om Pepsi blue genom åren, men den har aldrig funnits att få tag på i vår närhet. Det känns dessutom som ett på tok för ambitiöst (och dyrt) projekt att beställa hem och testa colasorter från världens alla hörn, så vi har fått låta den vara … tills nu. I somras fick Ovrhypd hem en liten laddning Pepsi blue och vi slog så klart till på ett par flaskor. Ett av tipsen vi fick för många år sedan antydde att smaken inte var något att hänga i granen, men bortsett från det har vi valt att inte läsa på något om Pepsi blue i förväg. Vi vet alltså inte om det bara är färgen som skiljer den från vanlig Pepsi eller om det är en helt annan smakblandning. Det är i alla fall inte första gången vi testar otraditionellt färgad Pepsi. Hittills tar nog Pepsi gold och Pepsi white priset för märkligaste färg, men Pepsi blue är definitivt en kandidat till den minst sagt tvivelaktiga titeln.

Vår Pepsi blue levereras i en blå plastflaska med blå etikett, och rent visuellt ser den spännande ut. Både flaskan och etiketten är väldesignade, och om vi bortser från vår konservativa åsikt att cola borde vara brun är det ett tilltalande helhetspaket. Vår flaska verkar vara importerad från Indonesien, och är kompletterad med innehållsförteckning på svenska enligt konstens alla regler. Av den kan vi lära oss att Pepsi blue är färgad med azo-färgämne som “kan påverka barns beteende och koncentration”. Vi gissar att den påverkan inte är åt något positivt håll, och det är med blandade känslor vi häller upp vårt första glas.

Väl ute ur sin blå flaska ser Pepsi blue nästan ännu blåare ut. Den är verkligen jätteblå. Beroende på hur ljuset faller genom läsken får den allt från en klart turkos till en djupt blå ton. Skummet är ljust turkost och försvinner väldigt fort. Därefter är det ganska stilla i glaset så när som på ett fåtal små strömmar av bubblor här och där.

Utan att göra någon jämförelse sida vid sida vågar vi påstå att Pepsi blue luktar ganska likt vanlig Pepsi, möjligen lite kryddigare. När vi skulle ta vår första klunk var vi alltså ganska säkra på att få känna något i stil med den klassiskt runda och söta colasmaken, men tji fick vi! Pepsi blue smakar verkligen märkligt. Vi gör vårt bästa för att hitta bekanta smaker att börja forma någon sorts beskrivning runt, men det är svårt. Det finns en ton av lite kryddig cola där, men det starkaste smakintrycket är ändå något som mest liknar Jenka-tuggummi. Eftersmaken är besk och lite gummiaktig, och vi vet inte riktigt vad det är man är ute efter här. Efter ett glas har vi en väldigt sliskig och konstig smak i hela munnen, och det bär emot att dricka ett till.

Pepsi blue är alltså en läsk med ett väldigt iögonfallande utseende och en tveksam smak. Till råga på allt innehåller den ämnen som är dåliga för barn och säkert inte nyttiga för någon annan heller. En helt poänglös produkt i våra ögon.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 45cl
Inköpsställe:
Ovrhypd
Pris:
29,00 kr
Pris/liter:
64,44 kr

1 kommentar

Mats F

Den där Jenka-smaken började jag tänka på innan ni ens hade skrivit om den. Det smakar Jenka i munnen bara av att läsa om den. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *