Pepsi max coffee cino

Maximum taste, no sugar

Pepsi max coffee cino, även kallad Pepsi max cino, är Pepsi max med kaffesmak. Till skillnad från Coca-Cola blak är det alltså inte riktigt kaffe i, utan bara artificiella smakämnen. Varför den heter coffee cino är något av ett mysterium, det namnet används nämligen bara i Storbritannien. I Frankrike, Finland och Norge säljs den som Pepsi max cappuccino. Hur som helst så tycker vi det är spännande med lite annorlunda smaksatta colasorter.
Pepsi max coffee cino skummar något alldeles kopiöst. Det är ett väldigt tätt skum som tar god tid på sig att försvinna. Svårt att säga om det är gjort med flit eller inte, men det är lite tröttsamt att vänta på det när man häller upp colan.

Uppriktigt sagt luktar inte Pepsi max coffee cino speciellt mycket kaffe, snarare vanilj med en liten kaffehint. Latte med vaniljsmak är nog den bästa liknelsen, och det kanske inte är helt fel tillsammans med cola.
Efter första klunken har vi lite blandade känslor inför den här colan. Å ena sidan är den väldigt god, med en mjuk och trevlig kaffesmak som för tankarna till kaffesmakande godis. Å andra sidan har den en väldigt tung sötma som nästan är lite jobbig, och det alltså redan efter den första klunken.
Vi dricker lite mer och låter smakerna valsa runt i munnen. En sak är säker, den smakar verkligen inte sötningsmedel. Vi testade nyligen Pepsi light a la lima som även den var nästan helt fri från obehagliga bismaker. kan det vara så att man börjar få kläm på det här med goda sockerfria colasorter, eller är det bara smaktillsatserna som döljer sötningsmedlens mindre trevliga sidor? Ja, när det gäller Pepsi max coffee cino spelar inte anledningen så stor roll, den smakar i princip inte sockerfritt alls, och det är väldigt trevligt. Samtidigt är det en ganska tung och intensiv läsk som man får nog av ganska snabbt. Jag skulle inte vilja säga att man tröttnar på den, men det är inget vi skulle vilja dricka mer än ett glas av åt gången.
Eftersmaken är ganska god, den är frisk men har samtidigt klart påtagliga kaffeinslag. Man känner ändå att det tunga i smaken finns kvar någonstans, och suget efter mer Pepsi max coffee cino är i princip obefintligt efter ett glas. Det behöver visserligen inte vara något negativt i sig, många lite mer avancerade ölsorter passar bäst i små mängder.

Etiketten är mycket lik den vanliga Pepsi max-etiketten fast med inslag av guld och brunt. Inget man höjer ögonbrynen åt, men absolut inget att klaga på. Över lag är det här en rolig och annorlunda cola, men den bör intas i rätt sammanhang. Om du är törstig i Norge, Finland, Frankrike eller Storbritannien, köp något mer uppfriskande. En Pepsi max coffee cino passar bättre på en uteservering framåt kvällen, kanske med en liten bit chokladtårta till.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Superdrug, England
Pris:
12,50 kr
Pris/liter:
25,00 kr
Donerad av:
Lisa Persson

4 kommentarer

Xtian

I Coca-Cola blak-recensionen skrev ni ur en “icke-kaffedrickare”/kaffedrickare”-vinkling. Hur ter det sig den här gången? Icke-kaffedrickaren, tycker han/hon att den här är mer behaglig pga av vaniljsmak etc..?

Fredrik Björeman

Faktum är att denna recension är helt skriven av icke-kaffedrickare. Undertecknad, som stod för kaffegillarvinkeln tidigare, närvarade inte över huvud taget men har för avsikt att expandera sin upplevelsesamling med denna dryck så snart tillfälle ges.

Helena

Drack Pepsi Latte i Thailand härom månaden – eller snarare försökte dricka. Gick inte att få i sig hela flaskan! Söt, sliskig, märklig kaffesmak… ni förstår själva. Sockret gjorde nog att den smakade ännu mer än lightversionen. Och just det, jag gillar kaffe!

Kami

Smakade denna när jag var i Norge i sommras första gången och måste säga att det är en av de bäst smakande colorna på marknaden. Pepsin har två “smaklägen”. När den är väl Nedkyld smakar den mest vanilj med en svag kaffe eftersmak. Dricker du den när den fått upp tempen lite, inte mycket men lite, så framträder en mycket starkare kaffe med Vanilj eftersmak. Tvärt om med andra ord. Nu mera beställer jag Denna Pepsi av vänner i norge en gång i månaden för att stilla mina behov :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *