Premier extreme cola

Caffeine x 2

Sällan har så många tipsat om en ny colasort som när Premier extreme cola började dyka upp på Willys runt om i landet. Willys i Lund verkar ha varit bland de sista butikerna i landet att få in den, men till slut dök det upp ett par flak bland energidryckerna.

Burken ger ett billigt intryck, och är inte särskilt vacker. Vissa små detaljer är lånade rakt av från Jolt cola, t.ex. “Caffeine x2”, och symboler som visar att en burk innehåller lika mycket koffein som en kopp kaffe. Precis som när det gäller Jolt cola får det vara en bra liten kaffekopp om det ska vara sant för svenskt kaffe. Premier extreme cola innehåller i alla fall lika mycket koffein som Jolt cola (200 mg/l), vilket de flesta nog anser är fullt tillräckligt.

Eftersom Jolt cola blir allt mer sällsynt i mataffärerna, i alla fall här i Skåne, så är det nog många som tar emot Premier extreme cola med öppna armar om den visar sig vara ett värdigt alternativ. Låt oss ta reda på hur det ligger till med den saken.

När vi öppnar burken pyser det till ordentligt, vi nosar lite på colan innan vi häller upp den och nickar förnöjt. Det här verkar lovande. Colan skummar väldigt snyggt och lagom mycket när vi häller upp den, och det är ganska mycket liv i glaset även efter att det har lagt sig. Bubblorna kunde vara lite större, men de är i alla fall många och pigga. Färgen är åt det lite mörkare hållet, och över lag ser Premier extreme cola inbjudande ut.

Premier extreme cola smakar riktigt gott, en klassiskt rund colasmak. Tyvärr vilar den på en lite för vattnig grund, och smakupplevelsen blir därför lite ihålig. Trots det känns colan ganska sliskig efter ett tag, så det blir inte riktigt bra på något sätt. Det är ändå bagateller i sammanhanget, det här är helt klart en riktigt god cola. Både doften och smaken hintar om colanötextrakt, men “naturliga aromämne” (sic) i innehållsförteckningen är det närmaste ett svar vi kommer.

Premier extreme cola är ingen direkt konkurrent till Jolt cola, och den kommer garanterat aldrig att uppnå samma kultstatus, men när det inte går att få tag på Jolt cola fyller i alla fall Premier extreme cola tomrummet på ett ganska bra sätt. För en knapp femma burken får den dessutom anses vara klart prisvärd, sämre affärer kan man helt klart göra.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Willys, Lund
Pris:
4,00 kr
Pris/liter:
12,12 kr

20 kommentarer

Anonym

En hygglig törstsläckare om man vill ha något annat än Coca Cola, hade dock varit bättre med en tredjedel mindre socker.

Antagligen är sockret billigare än smakämnena.

Patrik

Jag har för mig Jolt cola gick i konkurs, så står ju lite fel i den här recensionen. Så man kan säga att extreme cola har ersatt Jolt cola, med tanke på att det inte finns något liknande (iallefall inte i Sverige).

Hannes

Verkar finnas som standardutbud på willys i hela sverige. Finns på willys nära elmia på jönköping samt helsingborg också.

Hannes

tipsar dock bara om helsingborg då senast jag var på willys i jönköping var på DHS10, kan nog sticka dit på lovet dock när jag är uppe och träffar min flickvän, men vi får se.

H-G

Blev riktigt besviken, men det kan bero på att jag hade för stora förväntningar och hoppades på för mycket på något åt Jolt hållet. Smaken var enligt min mening alldeles för tunn, tunnaren än vanlig Premier cola. Det här var nog tyvärr första och sista ggn jag köpte och drack en Premier extreme cola.

Isac

Den nya Jolten! Smakar som Jolt fast lite vattnigare, funkar dock att tagga sig med framför datorn!

Fredrik

Har hört att Premier slutat tillverka denna nu.. :(( .. Fattar inte varför.. måste då sälja bäst av deras produkter.. suck

Anonym

Såg massor av den på Hemköp i Hudiksvall igår och i två olika formade burkar, dels de gamla vanliga 33cl burkarna och sen en lite högre och smalare burk. Precis som energidrycksburkar fast fortfarande 33cl.

Idag så hade lagret fyllts på med diverse andra sorter också, Extreme Vanilla, Extreme Cherry och även Extreme Lime som inte påstod sig vara cola som de två tidigare nämnda sorterna.

Anonym

Vaniljsorten är för övrigt helt okej och en femma burken är klart bättre än 13 kronor per importerad burk Vanilla coke.

A

Annat format på burken, passar varken i bagaget eller drickaautomater längre. FU, x-cola!

Anonym

Den innehåller 10mg/100ml koffein, dvs inte lika mycket som Jolt.
Den är dock en god ersättare och min favorit nu är EXTREME COLA cherry.

Jahve

Riktigt lyckad eXtreme serie! Enda läsken jag dricker just nu. Den enda vaniljdryck jag tyckt varit god, enda Cherry-dryck som inte smakat konstgjord översöt kemikaliesamling. Riktigt god Lime! och en riktigt lyckad Cola, trots att eftersmaken är lite vattning ibland(Verkar variera från burk till burk).

Anonym

Detta är en fempoängare. Smakar mycket likt Jolt, och har dessutom ett bra pris. Otroligt bra!

Noa

@Anonym: innehåller faktiskt 20mg/100ml så, jo lika mycket som Jolt.

Det här e fan Jolt om man skulle göra eftersmaken lite grovare.

Jolt fan

Tycker att den smakar tomt på något sätt, kan inte sätta fingret på det men någonting saknas. Liknar i mitt tycke inte alls gamla jolt.

Stefan Murhagen

Jävligt god den här har oxå druckit Extreme cola Vanilla, Extreme cola Cherry och även Extreme Lime och alla dom är oxå goda:) Dom här sorterna fanns förut på Willys har inte sett dom på nåt annat ställe men tyvärr var det nu flera år sen jag senast såg dom på Willys

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *