Red Bull Simply cola

Natural & strong

Vi höjde definitivt på ögonbrynen när vi fick höra att Red bull skulle lansera en cola. När vi dessutom läste att den skulle vara tillverkad av enbart naturliga ingredienser (bland annat kolanöt och cocablad) höjde vi dem ännu mer. Istället för att kopiera en populär cola som Pepsi eller Coca-cola har Red bull tagit sikte bort från mainstreamcolan och hittat en egen väg genom coladjungeln.

Red Bull Simply cola säljs i en större variant av den klassiska energidrycksburken, den rymmer 355 ml istället för 250. Designen är ren och snygg utan onödiga dealjer på framsidan. Det är ingen klassisk coladesign, vilket ger ett väldigt seriöst intryck. Red bull verkar onekligen ha struntat helt i hur andra har gjort och bara tagit fram en cola de tror på, sånt gillar vi!

Vissa minns säkert GB-glassen Igloo, en isglass med två pinnar och en fantastisk colasmak. När vi öppnar burken sprider sig en luktversion av Igloosmaken i rummet, och vi kan inte låta bli att le lite. Det här bådar gott. Även om man aldrig har ätit en Igloo lär det inte vara något snack om att det är cola i burken.
Lukten är inte det enda som gör att Red Bull Simply cola sticker ut från mängden. Den har en lite ljusare färg än många andra colasorer, och är faktiskt inte helt är klar i färgen, utan lite lätt diffus. Inte helt genomskinlig helt enkelt.

Red Bull Simply cola smakar … annorlunda. Den har en mer komplex colasmak än vi är vana vid. Citrus, kolanöt, kryddor och koffein i en härlig blandning. Personligen tycker jag att lite mindre fokus på citrussmakerna och någon mer djup nyans hade gjort den mer välbalanserad, men det är absolut ingen fulcola vi pratar om. Den smakar som flera andra naturliga colasorter vi har stött på fast godare kan man säga. En intressant detalj är att Red Bull Simply cola är ganska lätt kolsyrad, men det känns inte som en miss, utan snarare som ett väldigt medvetet val. Med tanke på att det här var vår första burk Red Bull Simply cola kan vi inte säga så mycket om hur den smakar i längden. Vi gillar den, men den är nog inte riktigt för alla.

Red Bull Simply cola uppges ha ungefär 136 mg koffein per liter, och den kommer därmed inte med i toppstriden när det gäller koffeininnehåll. Den innehåller ändå mer koffein än både Coca-cola och Pepsi, och marknadsförs som “strong and natural”.

Om eller när Red Bull Simply cola kommer till Sverige skulle vi troligen köpa den lite då och då. Det enda beskedet vi kan ge nu är att den kan komma till Sverige i framtiden, men tidigast om två år, vilket ju är ganska lång tid.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Henrik Strömqvist

48 kommentarer

Silvers

Snyft! jag vill ha en sådan där burk i handen nu :'(

Hans

Helt klart den godaste colan jag druckit. Häromdagen fick jag hem två plattor från Österrike så nu är sommaren räddad…:-)

Pwälle

Den smakar ju ingenting! Tycker den är skitäcklig, och eftersmaken smakar bildäck.

Balle

Jag är Red Bull-älskare av stora mått och kissade nästan i brallan när jag hittade denna cola i Wien där jag arbetade.

Fan va besviken jag blev för den smakade SKIT!

Trottoarbonden

Drog i mig en sån längs Autobahn i helgen och den var tyvärr inget vidare.
Jag hade högt ställda förväntningar på den men den smakade mest söt Coca-cola isglass.
Synd att förstöra RedBull :-(

Martin Gunnarsson

Eftersom märket Red bull tidigare bara har associerats med en produkt (om än i ett par olika varianter) är det nog många som har lite fel förväntningar på Red Bull Simply cola. Den har inget med energidrycken att göra, det är bara samma märke. Vänta er inte alls samma smak, det här är en naturlig colasort, och den smakar precis så :-)

Hans

Kan inte få nog av denna cola. Får hem fyra nya plattor idag….:-) mums!!

Henke

Kommer den till sverige nästa år blir det party varje dag. Mina två nya flak från Österrike tar slut alldeles för fort!

Forza RBSC!!!

PS; Undrar om coca-bladen i drycken gör mig beroende av den ;-)

Hehe.. Kärlek på burk är vad det är!

Alex

Hade en del förväntningar på denna produkt och passade på att köpa en när jag var i Moskva… Blev riktigt besviken faktiskt, smakade som smält, avslagen igloo. har svårt att tro att RB kommer våga sig på att lansera denna i Sverige.

Smokin'

Den här skulle komma till Sverige, eller? Aja hoppas det, annars blir det att man får beställa hem en massa och betala överpris

Mikael Törnquist

Så jäkla vidrig. Nu kommer jag inte ihåg vad jag tänkte på förut, men jag har för mig att det var Bacardi och Cola.

Rambutan

Fick tag på några i London :) Kostade 2 pund för 4 stycken, dvs typ 6 kr styck.

Smaken är väl helt okej. I munnen är den väldigt god men jag gillar inte riktigt eftersmaken. Så det får väl på en skala bli någonstans i mitten.

Johan

Är detta en cola dryck från red bull eller är det red bull med naturlig cola smak likt powerking cola?

Martin Gunnarsson

Det är en “riktig” cola, inte Red bull med colasmak.

Martin Gunnarsson

Fulcola kanske borde köpa den och lotta ut burkarna? Frakten skulle garanterat bli dyrare än colan … ingen som åker förbi Jönköping mot Skåne de närmaste dagarna? :-)

Malin

har smakat den när ja var i grekland , den var inte så god , enligt mig iaf xD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *