Red Bull Simply cola

Natural & strong

Vi höjde definitivt på ögonbrynen när vi fick höra att Red bull skulle lansera en cola. När vi dessutom läste att den skulle vara tillverkad av enbart naturliga ingredienser (bland annat kolanöt och cocablad) höjde vi dem ännu mer. Istället för att kopiera en populär cola som Pepsi eller Coca-cola har Red bull tagit sikte bort från mainstreamcolan och hittat en egen väg genom coladjungeln.

Red Bull Simply cola säljs i en större variant av den klassiska energidrycksburken, den rymmer 355 ml istället för 250. Designen är ren och snygg utan onödiga dealjer på framsidan. Det är ingen klassisk coladesign, vilket ger ett väldigt seriöst intryck. Red bull verkar onekligen ha struntat helt i hur andra har gjort och bara tagit fram en cola de tror på, sånt gillar vi!

Vissa minns säkert GB-glassen Igloo, en isglass med två pinnar och en fantastisk colasmak. När vi öppnar burken sprider sig en luktversion av Igloosmaken i rummet, och vi kan inte låta bli att le lite. Det här bådar gott. Även om man aldrig har ätit en Igloo lär det inte vara något snack om att det är cola i burken.
Lukten är inte det enda som gör att Red Bull Simply cola sticker ut från mängden. Den har en lite ljusare färg än många andra colasorer, och är faktiskt inte helt är klar i färgen, utan lite lätt diffus. Inte helt genomskinlig helt enkelt.

Red Bull Simply cola smakar … annorlunda. Den har en mer komplex colasmak än vi är vana vid. Citrus, kolanöt, kryddor och koffein i en härlig blandning. Personligen tycker jag att lite mindre fokus på citrussmakerna och någon mer djup nyans hade gjort den mer välbalanserad, men det är absolut ingen fulcola vi pratar om. Den smakar som flera andra naturliga colasorter vi har stött på fast godare kan man säga. En intressant detalj är att Red Bull Simply cola är ganska lätt kolsyrad, men det känns inte som en miss, utan snarare som ett väldigt medvetet val. Med tanke på att det här var vår första burk Red Bull Simply cola kan vi inte säga så mycket om hur den smakar i längden. Vi gillar den, men den är nog inte riktigt för alla.

Red Bull Simply cola uppges ha ungefär 136 mg koffein per liter, och den kommer därmed inte med i toppstriden när det gäller koffeininnehåll. Den innehåller ändå mer koffein än både Coca-cola och Pepsi, och marknadsförs som “strong and natural”.

Om eller när Red Bull Simply cola kommer till Sverige skulle vi troligen köpa den lite då och då. Det enda beskedet vi kan ge nu är att den kan komma till Sverige i framtiden, men tidigast om två år, vilket ju är ganska lång tid.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Henrik Strömqvist

48 kommentarer

Hampe

Jag köpte mig två burkar idag, jag måste nog säga att det inte är den godaste colan jag druckit. Den smakade lite som glassen Calippo cola men med en besk eftersmak, där jag köpte den kostade en burk 20kr med pant inräknat.

Hans

Nu har den visst börjat säljas i Sverige. Hittade den på Ica Maxi i Jönköping idag. Fast det är import från USA. 17,95:- burken (355 ml) tar dom

Mattias

Den importeras av Hemberga Brunn i Täby.
Köpte en burk på Kvantum Tranemo igår för 18,95 plus pant.

Var riktigt god, nu väntar jag bara på att Red Bull själva märker detta och börjar sälja den.

Olle

den finns nu på alla Pekås och alla Konsum i Karlstad. Ganska god faktiskt.

Erik

Finns att köpa på Ica Supermarket i Mörby centrum. Riktigt god cola! Frisk och lite bitter smak!

Thanos

Jag hittade den på Coop Extra i Orminge Centrum för en vecka sen. Kanske bara ett tillfälligt parti.

Rasmus

Finns på ICA Kvantum Knalleland i Borås. Säkerligen på City vid Viskan med.

Heinz

Sett den på hemköp i örnsköldsvik och ica maxi umeå.
Riktigt god och för verkligen minnena till igloo glassen =)

Martin

I Göteborg kan man få tag i 250ml-varianten på Ica Focus i Gårda, den som ligger intill Liseberg. Hittade den bland energidrickorna.

H-G

Finns just nu för 6:- på 4Gott, Ö:a Hamngatan i Gbg.
Köpte en för att smaka, och det blir inget mer köp, Rockstar energy cola smakar mycket bättre om man vill ha energidryck med cola smak.

Anonym

Red bull cola är tillbaka! Nu som är importerad från Tyskland/Österrike. Värför grays och hemberga brunn slutade importera Red bull cola från USA var för att den har slutat tillverkas i USA. Men nu har vi Red bull cola med tyskt import. :)

Anonym

Hittade dessa till halva priset och passade på att prova. Ja, de smakade helt klart annorlunda… Riktigt illa i mitt tycke, något skar i eftersmaken.
Dessa var förpackade i de vanliga 225ml burkarna, import från Tyskland.

Kung

God cola. Påminner om colaisglassarna igloo och calippo. Har en aning beska i sig.
Kul med en cola med 100% naturliga ingredienser och att de dessutom redovisar vad den innehåller. Intressant att den innehåller t.ex. lakrits och ingefära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *