Rockstar energy cola

Dags att testa ännu en energicola. Hittills har de varit sådär (se t.ex. Powerking white cola och Xray cola), men nu är alla fördomar undanstoppade, och det är med ett öppet sinne vi sätter oss ned för att stifta bekantskap med Rockstar energy cola. Utom koffein (320 mg/l) hittar vi guarana, ginseng, taurin och B-vitaminer i innehållsförteckningen.

Vårt exemplar är en snygg och ganska kaxig mattsvart halvliters aluminiumburk. Hur sunt det är att sälja energidrycker i så stora förpackningar låter vi vara osagt, särskilt eftersom vi själva gladeligen har hällt i oss ganska många Jolt-flaskor genom åren. Burkens matta yta gör i alla fall att den känns väldigt trevlig att hålla i, inte alls samma obehagliga hala känsla som av en blank burk. Tummen upp för det.

Rockstar energy cola överaskar oss genom att vara riktigt mörk och mustig till utseendet, men det som verkligen får oss att höja på ögonbrynen är skummet. Colan skummar otroligt mycket, och det täta skummet dröjer sig kvar lite väl länge i glaset. Samtidigt är det inte bara som ett kompakt lock, utan det bubblar och rör sig hela tiden, och det lyfter onekligen intrycket en hel del. Till slut har det mesta av skummet försvunnit, endast en ring runt kanten av glaset återstår, men det är långt ifrån stilla i glaset för det. Massvis med små bubblor ilar upp mot ytan, som hela tiden rör sig i olika virvlar. Rockstar energy cola ger onekligen ett väldigt energiskt intryck!

Smaken är … speciell. Till en början känner man absolut en ganska lovande colasmak, men innan man hinner tänka mer på den saken kommer en kraftig grapefruktaktig, energidrycksbesk eftersmak och tar över showen helt. Den smakar inte alls tokigt, men som cola betraktat får den tyvärr se sig omsprungen av vilken hyfsad butikscola som helst.

Rockstar energy cola känns som en påkostad produkt rakt igenom, skummet är inte riktigt lika roligt när man häller upp sitt andra eller tredje glas, men över lag ger den ett gott intryck. Vi drar därför slutsatsen att de glada grabbarna och tjejerna på Rockstar helt enkelt vill att Rockstar energy cola ska vara Rockstar med en touch av cola, inte cola med en touch av Rockstar, och det har vi absolut inga problem med. Är man ute efter en god cola är nog en vanlig Coca-cola eller Pepsi ett bättre val, och de lär finnas i princip överallt där Rockstar energy cola säljs. Är man däremot ute efter något lite mer uppiggande behöver man absolut inte skämmas över att köpa en Rockstar energy cola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 50cl
Inköpsställe:
Willys, Lund
Pris:
17,90 kr
Pris/liter:
35,80 kr

2 kommentarer

Peter Ericsson

Bra recension, jag har inte testat Rockstars produkter men jag får ändå en viss känsla för vad detta är med hjälp av Fulcolas test. Förresten, jag gillar spontant burken väldigt mycket; klara 80-talsvibbar! :-D

Martin Gunnarsson

Tack så mycket, det är precis det vi försöker uppnå :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *