Rival cola

Det är inte ofta vi springer på helt nya colamärken inom landets gränser, men plötsligt en dag stod det ett helt gäng flaskor Rival cola i kylen på den lokala pizzerian. Det är bara att tacka och ta emot!

Rival cola har en väldigt fyllig colasmak, som bortsett från en lite överdriven sötma är riktigt trevlig. Det finns en aningen besk bismak som lever om långt bak i munnen och förstör helhetsintrycket en smula, men i övrigt är det en väldigt rund och len cola. Den påminner om de colasorter med riktig colanöt i som vi har testat. Den svenska innehållsförteckningen säger bara “cola arom”, men den engelska säger “natural cola aroma”, så smaken kanske faktiskt till viss del kommer från colanöt. Doften påminner ganska mycket om smaken, tung och söt, men trevlig.

Rival cola har ett väldigt kompakt skum som tar ganska lång tid på sig att försvinna, men inte på ett störande sätt. Det är faktiskt riktigt trevligt, trots att det påminner en del om det hemska skummet som Coca-cola light (aspartam) producerar.

I övrigt noterar vi att Rival cola håller ett helt år i obruten förpackning, något vi spontant skulle säga är längre än andra colasorter. Förklaringen till det kan vara att den innehåller ett antimikrobiskt medel, något vi i alla fall inte har lagt märke till i någon annan innehållsförteckning.

Förpackningen verkar vara designad för att vara så lik Coca-colas som möjligt utan att riskera en stämning. Tittar man inte så noga kan man nog lätt missta sig.

Vi är väl medvetna om att vi fick betala överpris för vår flaska, men hittar man Rival cola till ett bra pris är det bara att slå till.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Pizzeria Nöbbelöv, Lund
Pris:
22,00 kr
Pris/liter:
11,00 kr

6 kommentarer

Stellan

Ursprungsland Sverige? Det luktar Turkiet lång väg, tycker jag. Både med tanke på webb-adressen och själva sajten. Underbar musik, förresten.

Martin Gunnarsson

Det är ju lite trixigt det där, colan är ju förpackad för den svenska marknaden och såld som vilken annan produkt som helst i Sverige, då känns den inte särskilt turkiskt helt enkelt. Men jag vet precis vad du menar, kom gärna med synpunkter på hur vi kan förbättra denna funktion!

jeanette cundell

Hej.
Vart vänder jag mig om jag vill klaga på rival colan jag köpte i veckan.Min sambo fick små glasbitar i munnen när han
drack.Som tur är kunde han spotta ut dem.
Mvh Jeanette

Martin Gunnarsson

Oj, det låter väldigt obehagligt! Tur att det gick bra. Enklast är nog att fråga i butiken vem som distribuerar colan. Den tillverkas av Kristal cola (http://www.kristalkola.com.tr) i Turkiet, men det borde finnas någon ansvarig i Sverige. Om inte annat kanske konsumentverket kan hjälpa dig. Annars kan du alltid skriva till Aftonbladet!

Olle

Jag gillar när colan skummar. Så denna produkt låter hög-klassig, trist att höra det med glasbitarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *