Svrt cola

Svrt cola är Astrid och apornas egen colasort. Den finns även som koffeinfri, och är både krav- och fairtrade-märkt. Tillverkningen sker, enligt tillverkningskoden, på Fyn i Danmark, men vilket företag som står för tillverkningen framgår inte.

33-centilitersflaskan är riktigt snygg. Bokstäverna Svrt står i mörkt brunt på den svarta etiketten medan Astrid och apornas logotyp, texten samt krav- och fairtrade-logotyperna är helt vita. Mycket stiligt!

Vid upphällning bildas ett mycket tilltalande skum som är både rikligt och energiskt utan att orsaka någon extrem översvämningsrisk eller fresta på tålamodet för mycket. Själva colan är ganska rödaktig när den hålls upp mot ljuset, lite åt tehållet, och glaset bubblar ganska stillsamt när skummet väl försvunnit.

Doften är mycket tilltalande, lite kryddig tillsammans med colanappar och druvjuice.

När vi så smakar fylls munnen av en frisk, god och ganska druvig colasmak. Precis som i Svrt decaf kunde det kanske vara lite mer stuns i själva colasmaken, men vi tycker att balansen och helheten är mycket mer lyckad här. Det ligger kvar en skön colakänsla i munnen efter att man svalt, samtidigt som man känner sig uppfriskad både när man dricker och efteråt. Svrt känns som en utmärkt sommarcola, men den står sig väl även en vintereftermiddag som denna.

Sammanfattningsvis tycker vi på Fulcola att Svrt är en riktigt god, uppfriskande och lättdrucken cola som vi mer än gärna häller i oss mer av i framtiden. Att flaskan är ursnygg och innehållet rättvist och ekologiskt får oss på ännu bättre humör. Hatten av och tummen upp!

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Astrid och aporna
Pris:
12,50 kr
Pris/liter:
37,88 kr

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *