ICA cola light

ICA har alltså bytt tillverkare för sin cola, från det åtminstone för mig okända Telemark mineralvann till det åtminstone för mig väldigt välkända Spendrups. Spendrups har ju en viss koll på drycker, så förhoppningen finns att man ska ha tjänat något i bytet.

Till att börja med har etiketten genomgått en liten uppfräschning, och jag tycker resultatet är väldigt trevligt. Lite gladare, lite spralligare, lite snyggare. Nåja, dags att hälla upp!

Skummet är riktigt trevligt, stora fina bubblor som håller sig kvar lite längre än man först tror. Doften har en klar ton av citrus över sig. Är man välvillig kan man tänka att det doftar fräscht, men vi har en del dåliga erfarenheter av diskvatten color som doftat citron så vi låter bli att fundera för mycket över saken och smakar istället.

Och smakar gör det. Välgjort, sött och runt på ett sätt som för tankarna till Pepsi max. Möjligen kan den bli lite tung efter ett tag, men det är mer än känsla som finns där när man provar än någon absolut och bekräftad sanning.

ICA cola light är för övrigt fortfarande sötad med aspartam (och acesulfam K), så de som bytte bort sin Coca cola light när den gick över till sukralos behöver inte byta igen.

ICA fortsätter att sätta sitt märke på välgjorda och goda color, och i och med tillverkarbytet har man höjt ribban ännu ett snäpp. ICA cola light står sig väl i konkurrensen med de stora colamärkena. Jag tycker det skulle vara spännande om ICA tog sig för att göra någon intressant smaksatt cola. Det skulle säkert kunna bli hur bra som helst, och stå ut lite mer från konkurrenterna. ICA cola light står nämligen inte ut från mängden speciellt mycket, den lämnar inget speciellt avtryck för mig. Och det är det mest negativa man kan säga om den.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
ICA Malmborgs, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

6 kommentarer

Anonym

Den godaste budgetcolan som är sockerfri just nu. Den är betydligt godare, och har även mustigare smak än t.ex den horribla Lidl-colan Freeway, den är även betydligt godare än Willys och Vivos Premier-cola. Kolsyran finns kvar lika länge som Coca Cola Lights kolsyra – vilket är betydligt längre än de color jag nämnt, även Coca Cola Zero och ett par andra color.

Det negativa är att den skummar väldigt mycket när man tappar upp. Men hellre det än att kolsyran inte skummar alls och att den försvinner efter en halvtimme.

Micke

En av marknadens bästa light-Color !.Den skiljer sig på en viktig punkt från de flesta övriga lightvarianter: Den saknar den påtagliga,och överdimensionerade sötma som många andra lider av.Istället får man en stabil och ganska genuin colasmak,vilket gör den väldigt lättdrucken och ”myspysig”.Den når dock inte upp till min favorits,”Pepsi max”´s,nivåer när det gäller smakrikedom.
-Men helt klart värd en andraplats,inte minst för att den vågar sticka ut ! :-) .

Anonym

Något förändrades tidig höst 2012, varefter smaken har fallit. Före det var ICA cola light den enskilt godaste light-colan, men nu smakar den inte alls lika bra. För mycket ingefära, säger jag spontant. Väldigt synd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *