Coca sek

I Colombia är ett lite annorlunda alternativ till traditionell cola påväg ut på marknaden. Indianerna i området har sedan urminnes tider tuggat bladen från coca-busken, som är råmaterialet till kokain. Nu har några av dem tagit fram en läskedryck baserad på de uppiggande bladen, kallad Coca sek, och ska med denna försöka konkurrera med Coca-cola.
Smaken i Coca-cola kommer från coca-blad som har behandlas för att inte innehålla något kokain, detta påstås åtminstone av vitt spridda rykten. Det är också härifrån namnet på den världsberömda drycken kommer.
Coca sek liknar cider och smakar någonstans mellan te och ginger ale. Den påstås ha varit väldigt omtyckt under provsmakningar runt om i landet, men kommer förmodligen inte att spridas till resten av världen, eftersom coca finns på FN:s lista över farliga ämnen.

Läs artikeln: http://cocaine.org/coca-sek
Läs om coca: http://en.wikipedia.org/wiki/Coca

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *