Cuba-cola x 3

Cuba-colaOm man läser vår recension av Cuba-cola ser man att den klassiska drycken tillverkas av Krönleins. Det är visserligen sant, men det finns en dimension till i det hela.
Receptet på Cuba-cola innehas av Saturnus, och utom Krönleins finns det ytterligare två bryggerier som tillverkar drycken, Vasa bryggeri och Heines bryggeri. Även om det är samma recept kan jag tänka mig att det finns små skillnader i de olika bryggeriernas Cuba-cola, det skulle vara intressant att testa dem sida vid sida.
Att en läsksort tillverkas av flera bryggerier är ju inget konstigt i sig, se bara på Coca-cola och de andra stora märkena. Där handlar det å andra sidan om tillverkning från koncentrat om jag har förståt saken rätt, eftersom inte vem som helst får tillgång till originalreceptet.

Skrivet av

4 kommentarer

Martin Gunnarsson

Det finns en del tips efter recensionen av Cuba-cola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *