Det finns hopp

Vi har tidigare oroat oss för att de nya pantreglerna ska innebära att folk slutar importera cola, trots att det fortfarande är fullt lagligt. Det verkar också ha blivit så – i princip alla kiosker har slutat med cola från Tyskland och östeuropa och istället börjat med vanlig svensk Coca-cola.

Här om dagen hittade jag dock något som fick ett litet hopp att tändas inom mig. På väggen i hissen i huset där jag bor satt ett litet klistermärke med symbolen för 50 öre pant. Det kan i princip bara innebära en sak. Någon har importerat en dryck, registrerat förpackningarna i det svenska återvinningssystemet, och sedan märkt burkarna med pantsymbolen. Hoppas det här sprider sig, det är nämligen precis såhär det ska gå till när exempelvis cola importeras från utlandet. Vi vill se mer konstiga colasorter från forna öststater! Vi vill se Coca-cola från världens alla hörn!

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *