Mer om Jolt och leverantörer

Mystiken tätnar i fallet med Jolt colas leveransvägar. Vid lunchens butiksbesök tog jag mig en titt på joltburkarna i jakt på eventuella skillnader i dem. Vad jag upptäckte var att de hade den gamla klassiska texten om att distribueras i Sverige av Gray’s American Stores och verkar vara av brittiskt ursprung. Inte alls detsamma som på flaskorna alltså, inte ett ord om Jolt Europe, och ingenting om Åbro heller. Mycket märkligt.

Jag vill minnas att burkarna brukade bära precis den texten innan Åbro kom in i bilden. Tyvärr kollade jag inte bäst-före på burkarna, men jag utgår från att de inte hittats i någon dammig källare utan är nytillverkade. Finns det två (eller fler) helt oberoende företag som häller upp Jolt i burkar och distribuerar till Sverige? Burkarna var försedda med svensk innehållsförteckning och pantsymbol, så någon (numera mindre laglig) direktimport är det inte fråga om.

I vilket fall som helst borde alla dimslöjor av tvivel och förvirring kunna skingras inom kort. Martin har tagit kontakt med Åbros kundtjänst och vi återkommer så fort ett svar har erhållits.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *