Små burkar i USA

MiniburkFastFoodLovers tipsade oss om en ganska intressant artikel. Coca-cola i USA kommer att börja sälja några av sina drycker, bland annat Coca-cola Classic, Diet Coke och Sprite, i en ny typ av burk. Den nya burken är hör och häpna mycket mindre än de befintliga, tvärt emot den tidigare utvecklingen där förpackningarna framför allt i USA har blivit större och större. Burken rymmer 8 oz, vilket är 237 ml. Man hävdar att den nya förpackningen har skapats utifrån konsumenternas önskemål.

(…) Coca-cola is targeting households with people between the ages of 25 and 49 who are seeking “to improve their snacking and drinking opportunities” (…)

Vem har inte drömt om att förbättra sina dryckesmöjligheter med just mindre burkar? Marknadsföringsspråk är underbart …

Det kommer nog att dröja ett bra tag innan den här förpackningen kommer till Sverige, om den över huvud taget letar sig utanför USA. Det är ju inga problem rent tekniskt, men frågan är om det egentligen finns någon efterfrågan här.

Skrivet av

4 kommentarer

Peter Hedenström

Det blir perfekt! Jag orkar en 25:a men inte en 33:a, den står och blir varm bara.

Martin Gunnarsson

Du pratar med folk som lätt dricker 1,5 liter på raken ;-)

Peter Hedenström

Jag kanske är mer av en ColaConnoisseur då :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *