Coca-cola förbjuds på mängder av universitet

Sedan en tid tillbaks har olika universitet, främst i Nordamerika, börjat förbjuda försäljning av Coca-colas produkter på campus. Frågan har drivits av olika studentorganisationer, och är en reaktion mot de dåliga arbetsförhållandena på Coca-cola i Colombia. Arbetare har hotats, och det finns till och med anklagelser om att Coca-cola skulle ha låtit mörda arbetare som gått med i ett fackförbund.

Över 90 universitet har nu förbjudit Coca-colas produkter, det är så pass stort att det borde börja synas i försäljningssiffrorna. Mest uppmärksamhet fick nog förbudet på New York University, då det är det största privata universitetet i USA. Förbudet kom efter att Coca-cola inte godkänt ett avtal som NYU tagit fram. Avtalet, som var ett villkor för att Coca-cola skulle få fortsätta sälja sina produkter på universitetsområdet, innebar bland annat att Coca-cola skulle godkänna en oberoende granskning av arbetsförhållandena på deras anläggningar.

Mer läsning:
Pressmeddelande från NYU
Officiell hemsida för kampanjen mot Coca-cola

Skrivet av

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *